Karakolda işkence iddiası: ‘Burada ölseniz kimsenin ruhu duymaz!’

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ağustos 20 2023
Ankara'da yaşayan Emre Y. ile Tuna Ş. adlı şahısların tartışma yaşadığı polisler tarafından gözaltına aldırıldığı ve karakolda 20'ye yakın polis tarafından şiddet ve işkence gördükleri iddia edildi. Polislerin, iki şahsı darp ederken "Burada ölseniz kimsenin ruhu duymaz" diyerek tehdit ettikleri belirtildi.
Ankara’da yaşayan Emre Y. ile Tuna Ş. tartıştıkları polisler tarafından gözaltına aldırıldıktan sonra karakolda işkence gördükleri ve yine polisler tarafıından tehdit “Burada ölseniz kimsenin ruhu duymaz” diye tehdit edildikleri iddia ediliyor.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan Batuhan B.’nin kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cezaevine teslim olması gerekiyordu. Denetimli serbestlik kapsamında olan Batuhan B.’nin teslimine 3 gün kala yaşadığı eve polis geldi. Kapıyı açan Batuhan B.’nin dayısı Emre Y., yeğeninin evde olmadığını söyledi.

DIŞARDA TARTIŞTIKLARI POLİSLER KARAKOLDA KARŞILARINA ÇIKTI
10 Ağustos Perşembe tarihinde gerçekleşen olay günü akşam üstü Misket Mahallesi’ndeki eve sonradan sivil polis olduğunu belirten 5 polis memuru bir kez daha geldi. Batuhan B.’nin gözaltına alındığı sırada ablasının haber vermesi üzerine Emre Y. ve arkadaşı Tuna Ş. bu adrese gitti. Polisin kimliğini göstermemesi nedeniyle evin önündeki sokakta iki taraf arasında tartışma yaşandı. Araya mahallelinin girmesiyle sakinleşen tartışmanın ardından sivil polisler Batuhan B.’yi gözaltına alarak karakola götürdü.

Emre Y. ile arkadaşı Tuna Ş. gözaltı işleminin ardından karakol karakol yeğenini aradı fakat bulamadı. Bunun üzerine Balkiraz Mahallesi’ndeki evlerinin önüne gelen Emre Y. ve Tuna Ş. sonradan narkotik biriminde çalıştıklarını öğrendikleri polis memurları tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçelerini sorduklarında yanıt alamayan Emre Y. ile Tuna Ş. Ankara Emniyet Müdürlüğü içerisinde bulunan narkotik birimine götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü’nde bir süre bekletilmelerinin ardından Emre Y. ve Tuna Ş. gün içerisinde tartıştıkları polisleri karşısında gördü.

20’DEN FAZLA POLİS ŞİDDET UYGULADI, DARP ETTİ
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan bir

Bu haberler de ilginizi çekebilir