Kaplan iddianamesini iade eden mahkeme başkanı terfi etmiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 22 2023
Ayhan Bora Kaplan hakkında 2019 yılında hazırlanan iddianamenin iade edildiği, iddianameyi iade eden mahkeme başkanının, kısa süre sonra MHP kontenjanından Yargıtay’a üye seçildiği öne sürüldü.
Yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandıktan sonra organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'a ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.
T24 yazarı Tolga Şardan, Kaplan hakkında 2019 yılında verilen takipsizlik kararını paylaştı.
Kaplan, yurt dışına kaçmak isterken Ankara Esenboğa Havaalanı’nda üzerinde yüklü miktarda para ile yakalanmış ve tutuklanmıştı. Kaplan hakkında 2018-2019 yıllarında da soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturmaların takipsizlikle sonuçlandığı ortaya çıkmıştı.
Söz konusu takipsizlik kararını paylaşan gazeteci Tolga Şardan, "Epeyce zamandır görüşmediğim bir avukat dostum sayesinde, Kaplan’la bağlantısının ortaya konulduğu bugünlerde, hakkındaki haberlere erişim yasağı getiren üst düzey yargı mensubunun Ankara Adliyesi’ndeki görevi sırasında, 2019’da verilen bir takipsizlik kararına ulaştım!" diye yazdı.
"Ankara Adliyesi’nde Kaplan hakkında verilen takipsizlik kararının temeli, yine 2019’da yapılan ihbara dayanıyor" diyen Şardan’ın bugün yayımlanan "İşte Ayhan Bora Kaplan hakkındaki "o" takipsizlik kararı ve sonrasında yaşananlar" başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"Tekirdağ 2 numaralı F Tipi Cezaevi'nde yatan T.A., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderip Ankara'da faaliyet yürüten suç örgütleri hakkında savcıya bilgi vermek istediğini bildirdi.
Bu talep üzerine başsavcılık, uzaktan erişim sistemiyle ihbarcının ifadesine başvurdu. İhbarcının verdiği bilgiler KYOK'ta (Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar) şöyle yer aldı:
'(...) Ökkeş ve Kırıklar olarak bilinen örgütlere ilişkin bilgilerinin olduğu, Altındağ bölgesinde uyuşturucu ve silah işi yaptıklarını, bu örgütler dışında Varişler diye bilinen soyadları
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


