Kanser hastası tutuklu, 6 'cezaevinde kalamaz' raporuna rağmen hala cezaevinde

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Pazartesi, Ocak 3 2022
9 aydır Erzurum’da tutuklu olan 4. evre kanser hastası Yusuf Özmen’in hastalığı ilerledi. Eşinin son radyoloji raporunu paylaşarak yetkililere seslenen Aynur Özmen, “Sürekli artış mevcut. Beni ne zaman duyacaksınız? Eşimi ölüme mi terk ediyorsunuz?” dedi.

Geçen yıl mart ayından itibaren Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu olan 4. evre kanser hastası Yusuf Özmen’in eşi Aynur Özmen, eşinin hastalığının 9 ayda ilerlediğini söyledi.

Bold'un haberine göre Yusuf Özmen’in tutuklandıktan 1 hafta sonra çekilen radyoloji raporu ile 24 Aralık 2021’de çekilen son radyoloji raporunu Twitter hesabından paylaşan Aynur Özmen, “Eşimin tomografisi çıktı. Sol akciğerindeki lezyon 28×24 iken, 29×24 olmuş. Bütün raporlarında ‘infazının ertelenmesi gerekir’ diyor. Artık ne bekliyorsunuz? Eşimi göz göre göre ölüme terk ediyorsunuz. Sürekli artış mevcut. Ne zaman duyacaksınız beni? @adalet_bakanlik” dedi. 



6 ADET ‘CEZAEVİNDE KALAMAZ’ RAPORU VAR
Eşinin 6 hastaneden ‘cezaevinde kalamaz raporu’ bulunduğunu da belirten Aynur Özmen, “Eşimin 6’dan fazla cezaevinde kalamaz’ raporu var. Ama @ADLITIPKURUMU kalabilir dedi diye halen tutuklu.” ifadelerini kullandı. 

Patnos Devlet Hastanesi, Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Numune Hastanesi Yusuf Özmen’in cezaevinde kalamayacağına dair rapor verdi, İstanbul Adli Tıp ise iki kez ‘cezaevinde kalabilir’ dedi. 

HEM KANSERLE HEM DE HUKUKSUZLUKLARLA MÜCADELE EDİYOR
Yusuf Özmen, 2014’te Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisan için hem Erzurum, hem Iğdır’a başvurdu. Iğdır Üniversitesine yerleşti. Yüksek lisans yaparken Iğdır’da

Bu haberler de ilginizi çekebilir