Kanada yönetiminden yeni F-35 kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 29 2022
Kanada'nın, hava kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 88 adet F-35 uçağı alacağı açıklandı.
Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Kanada'nın, hava kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 88 adet F-35 uçağı alacağı açıklandı.
Kanada Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand, Ulusal Tedarik Bakanı Filomena Tassi ile düzenlediği basın toplantısında, 88 yeni savaş uçağı almayı planladıklarını ve bu alım için 19 milyar dolar bütçe ayrıldığını duyurdu.
Anand, bunun, ABD savunma devi Lockheed Martin tarafından üretilen savaş uçağı satın alma anlaşmasının resmi olarak yapıldığı anlamına gelmediğini ifade etti.
Bakan Anand, şirket ile nihai müzakerelere başladıklarını ve yıl sonuna kadar da tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Bakan Anand, F-35 alımının, Kanada'nın Kuzey Kutbu egemenliğini artıracağını belirtti.
Kanada Ulusal Tedarik Bakanı Filomena Tassi de bu satın alımın, son 30 yıldır Kanada Hava Kuvvetlerine yapılan en önemli yatırım olacağını ifade etti.
Tassi, yeni nesil savaş uçaklarının Kanadalıların güvenliğini korumak için gerekli olduğuna işaret ederek, "Kanadalılar Silahlı Kuvvetlerinden büyük gurur duyarlar. Kanadalılar için, ülkeyi emniyette ve güvende tutmak için ihtiyaç duydukları her şeye sahip olduklarından emin olmak önemlidir." diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







