Kahramanmaraş'ta deprem sonrası 'yanardağ' paniği! 'Kocaman dağ yanıyor'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Şubat 11 2023
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Deprem sonrası Kahramanmaraş Kuşkayası dağında dumanların çıkması köy halkını endişelendiriyor.
Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyündeki dağın yanmaya başlaması, bölge halkında korku ve paniğe sebep oldu. Dağın görüntüsünü çeken bir vatandaş, "Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu. Çok değişik şeyler oluyor burada" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir 'yanardağ' değerlendirmesinde bulundu. 

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyünde deprem sonrası korkutan bir görüntü ortaya çıktı. Köylülerin ‘Kuş Kayası’ dediği dağın yanmaya başlaması sosyal medyada da gündem oldu. Yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan bir vatandaş, bölge halkının endişeye düştüğünü belirtti. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise sosyal medyada dolaşan iddialara değinerek "İşimizi gücümüzü bıraktık, orada ne olup bittiğini anlamaya çalıştık. Bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, volkan patlaması ve gaz çıkışı yok. Deprem etkisiyle basit bir kütle hareketinden başka bir şey değil" dedi.

'KOCAMAN DAĞ YANIYOR'

Konunun araştırılmasını isteyen vatandaş, bulunduğu yerin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Büyükkızılcık köyü olduğunu anlatarak, “Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada" diye belirtti.

"İŞİMİZİ GÜCÜMÜZÜ BIRAKTIK, ORAYA HELİKOPTER GÖNDERDİK"
AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bu haberler de ilginizi çekebilir