[Kadir Gürcan] Merhum'un Sarığı bu kadar gürültü çıkarmaz!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Kasım 29 2021
Saray'dan böylesine bir gürültü gelince, Merhum Nasrettin Hoca'nın fıkrasını hatırladım.
[Kadir Gürcan] Merhum'un Sarığı bu kadar gürültü çıkarmaz!
Kadir Gürcan

Saray'dan böylesine bir gürültü gelince, Merhum Nasrettin Hoca'nın fıkrasını hatırladım. Dış dünyadan iyice izole edilmiş ve güvenliği için milyonlar harcanan o kalın duvarlar arkasından dışarıya bu kadar ses duyulduğuna göre, merdivenlerden yuvarlanan Merhum'un sarığı olmasa gerek. 

Geçen haftaki yazımda az bile söylemişim. Saray güdümündeki hükümet, seksen öncesinin günlerini mum ile aratacak şartlara dönmeyi kafaya koymuş. Yeni bir ekonomik model dedikleri bu ise, işleri göründüğünden daha zor. İktidar teorisyeni, Marksist döküntü sırf bir şey söylemek için ekranlarda avaz avaz “Dolar'ı yasaklayın!” diyor. Günlük basını takip edemediği için, kırk yıl öncenin gazetelerini okuyup “Hey gidi güzel günler!” diye höykürüp, burun çekiyor olmalı. Zavallı budala! O günlerde Türkiye yetmiş sent'e muhtaç hale gelmişti. İyi de, Afganistan'ın yeni idarecileri dolar'ı zaten yasakladı. Siz yeni bir şey söylemiyorsunuz ki! Onlarca senelik siyasi tecrübe bu kadarcık mı?

Türkiye siyasetine yarım yüzyıl musallat olan o günlerin beceriksiz başbakan'ı “Ee, benzin var da biz mi içtik!” diyecek kadar işi pişkinliğe vurmuştu da cümle aleme rezil olmuştu! Altı kez gitti yedi kez geldi. Sonra emr-i hakk önüne kattı götürdü. Yetmiş sent'e muhtaç olunan günler de aynı siyasetçinin günleriydi.

Lafın gelişi seksen öncesi ekonomiye “Stok Ekonomisi” deyivermiştik. Mahalledeki bazı nüktedan dostlar “Hazret, ekonomiye de el attın!” diye kendilerince mizah yapsalar da bir hafta içinde ekonominin savrulduğu durumu görünce kavramın yerine oturduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar. Onlara hak veriyorum. Soğuk Savaş Yılları'nın hala hissedildiği günlerde Türk İnsanı'nın kanıksadığı benzin, mazot ve tüp-gaz kuyruğu, kaçak sigara, kahve ve bilumum teknolojik malzeme kıtlığı şimdiki nesiller için tarih öncesi agitasyonlar gibi görünüyor olabilir. Yazar

Bu haberler de ilginizi çekebilir