Kaçaklarda en çok darp ve köpek ısırığı yarasına rastlanıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Eylül 8 2015
Sınır bölgesinde yakalanan kaçakların vücutlarında en çok darp ve cebir izi ile köpek ısırığından kaynaklanan yaralara rastlanıyor.
Kaçaklarda en çok darp ve köpek ısırığı yarasına rastlanıyor
Sınır bölgesinde yakalanan kaçakların vücutlarında en çok darp ve cebir izi ile köpek ısırığından kaynaklanan yaralara rastlanıyor.

Avrupa ülkelerine geçme hayaliyle umut yolculuğuna çıkan kaçakların bir bölümü denizden bazıları ise karadan geçişi tercih ediyor. Karadan geçiş yapmak isteyenler ise Trakya Bölgesi'nin sınır ili Edirne'ye geliyor. Binlerce kilometrelik yol kat ettikten sonra sınıra ulaşan kaçaklardan önemli bir kısmı güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor.

Yakalanamayan kaçaklar ise sınırı geçmeyi başarıyor. Sınırı geçen kaçaklar ise komşu ülkenin güvenlik güçlerine yakalanıyor. Yakalanan kaçaklar şiddete maruz kaldıktan sonra Türkiye'ye geri gönderiliyor. Geri gelen kaçak göçmenler sınır askeri birlikleri tarafından yakalanarak Edirne Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne getiriliyor. Sınır dışı edilene kadar burada misafir edilen kaçaklar kayıt işlemleri yapıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçiriliyor. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından taramadan geçirilen kaçakların vücutlarında ise en çok darp ve cebir izi ile köpek ısırığı yarasına rastlanıyor.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Yaptıkları çalışmalardan bir tanesinin de mültecilere yönelik olduğunu anlatan İlter, Avrupa'nın yeni farkına vardığı mülteci sorunuyla yıllardan beri uğraştıklarını söyledi.
Kaçaklara yönelik olarak geri gönderme merkezinde hizmet verdiklerini belirten İlter, bu merkezde aktif bir sağlık birimi çalıştırdıklarını kaydetti. Buraya gelen her mülteciyi muayene ve bulaşıcı hastalıklar açısından kontrol ettiklerini ifade eden Dr. İlter, hasta ise tedavi, tedavi sürecinde de istirahat ettirdiklerini açıkladı. Geri gönderme merkezine gelen bütün çocukların bilinen yapılmış acıları dışında bütün açılarını yaptıklarını söyleyen İlter, "Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklara yönelik taramalarını yapıyoruz. Tespit edilmişse tedavisini

Bu haberler de ilginizi çekebilir