Kablosuz internet bağlantısına ilişkin önemli araştırma
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 16 2018
ABD'li araştırmacılar, halka açık alanlardaki kablosuz ağlara entegre edilebilen ve çantalar ile bavullardaki tehlikeli nesneleri tespit edilebilen sistem geliştirdi.

ABD'li araştırmacılar, kablosuz internet bağlantı (Wifi) üzerinden halka açık alanlarda silah, bomba ve patlayıcı kimyasalları tespit edebilmeye olanak sağlayan yöntem geliştirdi.
ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesinde araştırmacılar, kablosuz internet sistemleri üzerinden müzeler, parklar gibi halka açık alanlarda, silah, bomba ve patlayıcı kimyasalları kolayca tespit edebilen ve oldukça düşük maliyetli bir sistem tasarladı.
Sistem, ilk olarak çantalar ya da bavullar içinde herhangi bir şüpheli nesne olup olmadığını belirliyor, daha sonra da bu nesnenin risk seviyesini ölçüyor.
Araştırmacılar, geliştirdikleri sistemin iki ya da üç antenli Wifi cihazlarında kullanılan yöntemin halihazırda kullanılan Wifi ağlarına entegre edilebileceğini belirtti.
Sistem üzerinde yapılan deneylerin, söz konusu yöntemin tehlikeli nesneler üzerinde yüzde 99, metal nesneler üzerinde yüzde 98, sıvı nesneler üzerinde de yüzde 95 oranında doğruluk payına sahip olduğunu gösterdiği kaydedildi.
Araştırmada, şüpheli nesne tespit sisteminin düşük maliyetli olduğu kadar halka açık alanlarda da kolayca kurulabileceği ifade edildi.
Yöntemle çantaların ya da bavulların elle aranmasına gerek kalmayacağı, böylece insan kaynağı kullanımının azalacağı tahmin ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!3.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi4.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!5.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!
6.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti7.Testleri pozitif çıkmıştı: Ela Rumeysa Cebeci adliyede8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Hulusi Akar'a AKP’li TÜGVA kampında konuşmasına tekbirle karşılık geldi

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







