JP: Pfizer İsrail'i muz cumhuriyeti olarak gördüğü için aşı teslimatını durdurdu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 6 2021
İsrail'de seçim sonrası yaşanan koalisyon hükümeti belirsizliği, ülkenin koronavirüs aşılama başarısına gölge düşürdü. Yerel basına göre İsrail'e 'muz cumhuriyeti' diyen Pfizer, son 2.5 milyon doz aşının ödemesini almadan ek sevkiyat yapmak istemiyor. Pfizer, bu haberler sonrası, anlaşmayı güncellemeye çalıştıklarını açıkladı.
Koronavirüs aşısı yaptırma oranının en yüksek olduğu ülkelerden İsrail'de yerel basında teslimatta sorunlar olduğuna dair iddialar yer aldı. Jerusalem Post'un haberine göre ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji firması BionTech ile ürettiği koronavirüs aşısının gönderimini durdurdu çünkü son yollanan 2.5 milyon doz aşının ödemesini hâlâ alamadı.
Pfizer'daki üst düzey yetkililer, koalisyon hükümeti belirsizliği nedeniyle borcun kapatılmayacağından endişeli, düzenli bir ülkede böyle bir durumun nasıl yaşanıyor olabileceğini anlamıyor. Ordu radyosu Galatz muhabiri de 'Good Morning Israel' programında paylaştığı bilgilerde Pfizer yetkililerinin İsrail'i 'muz cumhuriyeti' olarak gördüğünü aktardı.
İsrail'e pazar günü yollanmış olması gereken 700 bin doz aşının gönderimi ikinci bir karara kadar ertelenmişti.
?Öte yandan Pfizer, Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada söz konusu iddialara değinmedi ama Kasım 2020'de atılan imzalar doğrultusunda ilk teslimatı tamamladığının altını çizdi, anlaşmayı güncellemek, ek aşı göndermek için hükümetle çalıştıklarını belirtmekle yetindi. İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan ise bir doğrulama ya da yalanlama gelmedi.
?Bugüne kadar 9.3 milyon nüfuslu İsrail'de 16 yaş üstü 5.27 milyon vatandaş aşının ilk dozunu yaptırdı, 4.84 milyona ikinci doz da yapıldı. Ülke, Moderna ve AstraZeneca- Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşısını da kullanılıyor. Pandeminin başından bu yana 6 bin 248 kişi hayatını kaybetti. Pazar günü ülkede 32 bin 886 koronavirüs testi yapıldı, yaklaşık 195'i pozitif çıktı.
İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in iki hafta önce yapılan seçimlerin ardından koalisyon hükümetini kurmakla görevlendireceği kişiyi belirlemek üzere parti temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde hiç bir isim, hükümeti kurmak için gerekli olan milletveki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







