Johnson: Ukrayna özgür bir ülke olarak tanınmalı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 22 2024
İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson Ukrayna’nın 1991 sınır talebinden vazgeçmek zorunda kalabileceğini söyledi.

SAMANYOLUHABER.COM MOSKOVA
Boris Johnson, Daily Mail’de yayınlanan bir makalesinde, Donald Trump’ın yeniden seçilmesi halinde Ukrayna’daki çatışmayı sona erdirebileceğini belirtti.
Johnson, barışın sağlanması için Rusya’nın en azından 2022’deki mevcut sınırlara geri çekilmesi gerektiğini ve Ukrayna’nın geri kalanının ise “özgür bir ülke olarak tanınması” gerektiğini savundu.
Johnson, Ukrayna’nın kalıcı bir barış için 1991 sınırlarına dönme talebinden vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Johnson’a göre, Trump yeniden başkan seçildiğinde Ukrayna’daki çatışmayı Batı ve Kiev için uygun şartlarla sonlandırabilir. Johnson, “Rusya en azından 24 Şubat 2022 öncesi sınırlara çekilmeli ve Ukrayna, AB ve NATO içinde özgür bir ülke olarak tanınmalı” dedi. Ayrıca, Trump’ın Ukrayna’ya tam destek vermesi ve Kiev’e askeri yardımı artırması gerektiğini belirtti.
Daily Mail’deki makalede, Johnson, Trump’ın Beyaz Saray’a döndüğünde Ukrayna ordusunun uzun menzilli silah kullanımına yönelik kısıtlamaları kaldırabileceğine inandığını yazdı. Johnson, Ukrayna ordusunun Rus ordusunu geri çekmesinin ardından Trump’ın bir anlaşma teklif edebileceğini öne sürdü.
Johnson’a göre, çatışmanın çözümü, Şubat 2022’den önce var olan Ukrayna sınırları içinde sona erebilir. “Gelecekteki çatışma ve belirsizlikten kaçınmak için Ukrayna’nın geri kalanının AB ve NATO içinde özgür bir ülke olarak tanınması gerekiyor” diye yazdı Johnson.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


