Jet ihalede yok yok: Yüz tanıma kamerası, elektronik kelepçe, gaz bombası...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 2 2025
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, İmamoğlu operasyonundan bir gün sonra, 13 bin adet yüz tanıma kamerası, 280 bin adet elektronik kelepçe, 10 bin adet gaz spreyi, 100 bin adet gaz fişeği ve 50 bin adet dumanlı gaz el bombası için ihaleye çıktığı tespit edildi.
İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son dönemde yaşanan toplumsal hareketlilik öncesinde çok sayıda mühimmat alımı gerçekleştirdiği belirlendi. Emniyet, 19 Mart öncesi 13 bin yüz tanıma kamerası, sonrasında 20 milyon mermi ve 100 bin gaz fişeği ihalesi açmış.
13 Bin Yüz Tanıma Kamerası Alınıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edildiği 19 Mart tarihini takiben başlayan eylemlerin ardından, emniyet birimleri çok sayıda ihale süreci başlattı. Evrensel’den Uğur Zengin’in haberine göre EGM, söz konusu gelişmelerin hemen öncesinde, 18 Mart’ta 13 bin adet yüz tanıma sistemi kamera kurulumu için ihale onayı verdi. Yaklaşık maliyeti 33.7 milyon lira ile 253.4 milyon lira arasında değişen projenin üç ay içinde tamamlanması planlanıyor.
Onbinlerce Gaz Bombası Alındı
Ayrıca, EGM tarafından toplumsal hareketin başlangıcından itibaren açılan ihaleler kapsamında;
– 280 bin günlük elektronik kelepçe izleme sistemi ve hizmet alımı,
– 10 bin adet OC gaz spreyi (400 ml),
– 7.62×39 mm çelik çekirdekli fişek,
– 100 bin adet 40 mm beş odacıklı gaz fişeği,
– 10 bin adet çevik kuvvet parkası,
– 50 bin adet dumanla yayılan gaz el bombası,
– 7 bin adet haberleşmeye kapalı data telefonu alımı yapılacak.
Duruşmaların Hızlandırılması İçin Çalışma Yapıldı
Adalet Bakanlığı da avukatların ve vatandaşların duruşmalara fiziksel katılımını azaltmak amacıyla 150 adet “e-Duruşma” sistemi kurulumu için ihale sürecini başlattı. Bu projeyle duruşmalara uzaktan erişim sağlanması hedefleniyor.
Geçen Yıl Yemek, Akaryakıt Alımı Yapılmış
EGM, geçtiğimiz yılın a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







