Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Güney Marmara için deprem uyarısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 22 2019
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında olası depremler tekrar gündeme geldi. Bir deprem ülkesi olan Türkiye'nin farklı bölgeleri deprem riski altında bulunuyor. Bu bölgelerden birisi olan güney Marmara'ya da dikkatleri Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan çekti.
Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan Balıkesir-Gökçeyazı Fay hattında yaşanan tehlikeye dikkat çekti. Balıkesir-Gökçeyazı Fayı'nın 1000 yılda bir kırılması gerekmesine rağmen 2 bin yıldır kırılmadığını söyleyen Aysun Aykan, bu fayın her an kırılabileceğini söyledi.
Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nde Balıkesir-Gökçeyazı fayının kırılmasıyla birlikte 7.2’nin üzerinde bir deprem oluşma potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Aysun Aykan, gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiğine vurgu yaptı. Marmara Denizi Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremi de değerlendiren Aysun Aykan, bu depremin beklenen büyük depremin habercisi değil, uyarıcı olarak algılanmasını istedi.
"DEPREMLE YAŞAMA GERÇEĞİNİ ÖĞRENEMEDİK"
Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk Türkiye'nin depremselliğinin asla unutulmaması gerektiğini belirterek “Türkiye’nin deprem gerçeği var, biz bu gerçekle yaşamayı henüz öğrenemedik. Ama öğrenmek ve bunu bilmek zorundayız. Bunu Türkiye’nin geleceği açısından, insanların yaşamı açısından da gelişmiş şekilde halka anlatmak zorundayız" dedi.
“Silivri depremi büyük depremin bir habercisi değil uyarıcı olarak algılanmalı"
Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan “Son yaşanan depremlerde ülke olarak depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk “ dedi. Aykan’ın konuşması şöyle:
“Marmara Denizi’nde en son Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kuzey Anadolu Fayı’nın, Marmara Denizi içerisine giren Marmara Fayı üzerinde olmuştur. Bu beklediğimiz Marmara Depreminin habercisi değil, fakat bir uyarıcısı olarak algılamamız gerekiyor.
“Son yaşanan depremlerde ülke olarak depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Bu deprem za
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


