İtalya'da ırkçı şok: Nazi selamlı eylem ortalığı ayağa kaldırdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 8 2024
İtalya'daki Gençlik Cephesi adlı ırkçı grup, 1978 yılında öldürülen üç üyesini, 'Nazi selamı' vererek andı. Irkçı grup, Roma'da 46 yıl önce öldürülen Franco Bigonzetti, Francesco Ciavatta ve Stefano Recchioni'nin adlarını andıkları sırada "yaşıyor" diye bağırdı.
İtalya’nın başkenti Roma’nın Tuscolano semtinde aşırı sağcılar 46 yıl önce öldürülen Gençlik Cephesi militanlarını anmak ırkçı Nazi selamıyla miting yaptı.
Roma’daki Via Acca Larentia’daki eski MSI genel merkezinin önünde , 46 yıl önce orada öldürülen Gençlik Cephesi’nden üç genci, Franco Bigonzetti, Francesco Ciavatta’yı anma töreninde Nazi selamlı görüntüler tepki çekti.
Tören, Lazio Bölgesi Başkanı Francesco Rocca ve Campidoglio için Kültür Konseyi Üyesi Miguel Gotor’un defne çelenkleri koymasıyla başladı. Törende, yeni faşist (Neo Faşist) olarak adlandırılan gruplar, öldürülen militanları adları okunurken “Yaşıyor” diye bağırırken kollarını yukarı doğru kaldırarak Nazi selamı yaptı.
“100 YIL ÖNCEKİ FAŞİST DÖNEMİN ORTASINDAYIZ”
İtalyan gazetesi La repubblica haberi, “Roma’nın Tuscolano semtinde dün gece Roma selamlaşması yaşandı ama sanki 1924’te, yüz yıl önce, faşist dönemin ortasındayız” başlığıyla verdi.
Nazi selamlı görüntülere tepki yağdı. Demokrat Parti Sekreteri Elly Schlein Facebook’ta videoyu paylaşarak şöyle yazdı:
"Yarın Bakan Piantedosi'ye bir soru önergesi sunacağız. Yaşananlar kabul edilemez. Neo-Faşist örgütler anayasada öngörüldüğü üzere feshedilmelidir"
Demokrat Parti’nin iletişim yöneticisi Sandro Ruotolo de, “Almanya’da Roma selamı veren herkesi tutukluyorlar. Oktoberfest’te iki İtalyan’ın başına da aynı şey geldi. Faşistlerin Acca Larentia’yı her anmasında bu oluyor. Faşizm her zaman yargılanması gereken bir suçtur. Faşist örgütler dağıtılmalı” diye yazdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


