İtalya’da toprak kayması: Dört kişinin cesedi bulundu, sekiz kayıp aranıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Kasım 27 2022
İtalya’da toprak kayması: Dört kişinin cesedi bulundu, sekiz kayıp aranıyor
İtalya’nın Ischia adasında meydana gelen toprak kaymasında dört kişinin cansız bedenine ulaşılırken kayıp sekiz kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Hükümet bölgede acil durum ilan etti ve yardım çalışmaları için 2 milyon euro fon ayırdı.

Napoli kenti açıklarındaki Ischia adasında şiddetli yağışlar sonrası Cumartesi sabaha karşı 05.00 civarında büyük bir toprak kayması meydana geldi. Evlerin yıkılmasına, araçların denize sürüklenmesine yol açan toprak kayması sonrası Pazar günü itibariyle dört kişinin cesedi bulundu.

Hayatını kaybeden kişiler arasında 5 yaşındaki bir kız çocuğunun da yer aldığı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini dün yaptığı açıklamada, adada sekiz kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti. Ancak bu veri kurtarma ekiplerince doğrulanmadı. Pazar günü itibariyle kayıp olan sekiz kişiyi bulma çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 200 kişi de zarar gören bölgeden tahliye edildi.

Aralarında dalgıçların da yer aldığı arama-kurtarma ekipleri, denize sürüklenen araçların içinde mahsur kalanlar olup olmadığını kontrol etmek için su altında da incelemeler yapıyor.

Toprak kaymasından etkilenen Casamicciola beldesinden gelen görüntülerde, sokaklarda çamur altında kalmış enkaz ve araç kalıntıları yıkımın etkilerini gösteriyor.

Bakanlar Kurulu bugün olağanüstü toplanarak bölgede acil durum ilan etti. Hükümet, öncelikli acil müdahaleler için 2 milyon euro ayırırken bu fonun daha sonra artırılabileceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir