İşte pandemi sonrası zengin turist çekmek isteyen 6 ülke

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ağustos 19 2022
Pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi ile tüm dünya turizminde hızlı bir canlanma görüldü. Fakat bazı ülkeler gelen turistler konusunda daha seçici davranmaya başladı.
İşte pandemi sonrası zengin turist çekmek isteyen 6 ülke
Geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda'da turizm bakanı 'hazır erişte yiyerek günde 10 dolar harcayan gezginler yerine daha kaliteli turistleri çekmek istediklerini' açıklamıştı.

Aşırı sayıda ziyaretçinin olduğu destinasyonlarda gelen turist sayısına sınırlandırmalara getirmek çevreyi ve yerel halkı koruma adına pozitif bir adım olabilir. Fakat bu tür uygulamalar beraberinde "turizm sadece süper zenginler için mi?" sorusunu beraberinde getiriyor.

Dünyanın en büyük ekonomik havayolu şirketi Ryanair'in Tepe Yöneticisi Michael O'Leary enerji fiyatlarının yükselmesi ile ucuz uçak bileti devrinin artık geride kalmış olabileceğini söyledi.

İşte Covid-19 sonrası canlanma döneminde daha zengin turistlere hitap etmek isteyen ülkeler

Cayman Adaları zenginler için uzaktan çalışma seçeneği sunuyor

Karayipler'deki ada uzun süredir lüks tatil için önemli adreslerden biri oldu. Ada bu imajını pandemi sırasında da korumaya çalıştı. Britanya'ya bağlı ada 2020 yılında başlattığı bir programla yıllık geliri 100 bin doların üzerinde olanlara yıllık bin 469 dolar ücretle iki yıllık oturum vizesi hakkı tanıdı.

Ada yönetimi bu sayede yüksek gelirli dijital göçebeleri çekmek istedi.

Fiji ziyaretçilerin harcamalarını artırmayı hedefliyor

Pandemi sırasında Fiji kendisini milyarderler için bir sığınma yeri olarak konumlandırdı.

2020 yılının haziran ayında ülke pandemi kısıtlamalarından kaçmak isteyen yat sahiplerine özel imkanlar tanıdı. Başbakan sosyal medya hesabından özel jeti olan zenginleri ülkedeki adaları kiralamaya davet etti.

Pandemi öncesi turizm Fiji ekonomisinin yüzde 38'ini oluşturuyordu. Pandemi sonrasında da lüks turizme yönelmek isteyen ada bu oranı artırmak istiyor.

Endonezya Bali'deki gezginlere kısıtlamalar planlıyor

2021 yılının eylül ayında Endonezya'da zengin turistleri hedefleyen ülkeler arasında girdi.

Yerel basına konuşan Endonezya Denizcilik ve Yatırım Bakanı Luh

Bu haberler de ilginizi çekebilir