İşte AKP'ye göre tek başına iktidar olamamanın sebebi!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 13 2015
AKP, seçimde oy kaybedilmesini “Kobani düştü düşecek” gibi açıklamalar ile dinî konularda dikkatli olunmamasına bağladı.
İşte AKP'ye göre tek başına iktidar olamamanın sebebi!

Erdoğan'ın Kırıkkale mitingi dolayısıyla ezanın geç okunduğunu hesaba katan bazı il teşkilatları “Allah bizi cezalandırdı” dedi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, 7 Haziran'da yapılan genel seçimde yaklaşık yüzde 10 oranında oy kaybına uğrayan AKP , “hasar tespit” çalışmalarını tamamladı. İl bazında oy kayıplarını mercek altına alan AKP teşkilatı, oy kayıpları konusunda ilginç “gerekçeler” ortaya koydu. Gerekçelerin başında ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kobani düştü düşecek”, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın “HDP baraj altında kalırsa süper olur” gibi söylem hataları, miting dolayısıyla ezanın geç okutulması, dinî konularda dikkatli olunmaması ve adayların merkezden belirlenmesi geldi. Teşkilat, yüzde 10'luk kayıp konusunda AKP yöneticilerinden, Süleyman Soylu, Beşir Atalay ve Mustafa Şentop'u sorumlu tuttu. AKP'deki iç hesaplaşmanın ayrıntıları şöyle:

ADAYLAR YANLIŞ SEÇİLDİ


AKP teşkilatlarından gelen raporlarda, yerel bazda adaylar üzerinde değerlendirmeler yapılırken, genelde ise daha çok parti politikaları üzerinde duruldu. Örneğin, Güneydoğu ve Doğu illerindeki oy kaybında adayların merkezden belirlenmesinin ve daha çok akademik kariyer sahibi kişilere önem verilmesinin etkili olduğu belirtildi. Yine, parti yöneticilerinin Kürt sorunu ve Kürt seçmenle ilgili söylemlerinin de oy kaybına yol açtığı kaydedildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, “HDP barajın altında kalırsa süper olur” şeklindeki sözlerinin bölgede büyük rahatsızlığa yol açtığı belirtildi. Yine teşkilatlardan gelen raporlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Kobani düştü düşecek” açıklamalarının da Kürt seçmen üzerinde bir kırılma oluşturduğu vurgulandı.

EZANIN GEÇ OKUNMASI ETKİLEDİ


Teşkilat raporlarında, AKP'nin dinî söylemleri ve uygulamalarına yönelik değerlendirmelerde de bulunuldu. Bu çerçevede, bazı illerde mitingler nedeniyle ezanın geç okunmasının, AKP Genel Başkan Yardımc

Bu haberler de ilginizi çekebilir