İşte AKP'nin yeni yargı sistemi 6 ay hapis yatırıp, 2 yıl yargıladılar; 'isim benzerliği' dediler...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 10 2018
Uzman Çavuş Mehmet Şentürk, OHAL Komisyonu'na dilekçe verdi.
Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde görev yaparken 1 Eylül 2016’da mesleğinden ihraç edilen, ardından ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanıp 6 ay cezaevinde kalan Uzman Çavuş Mehmet Şentürk, isim benzerliğinden dolayı yargılandığı ortaya çıkınca davadan beraat etti. Şentürk, yeniden görevine dönmek için OHAL Komisyonu’na dilekçe verdi.
Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan evli ve 2 çocuk babası, 22 yıllık uzman çavuş Mehmet Şentürk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül 2016’da çıkarılan kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edildi. Emeklilik hakkı elde etmesine 15 gün kala ihraç edilen Şentürk, Resmi Gazete’de yayınlanan listede ismini görünce şoke oldu. İhracının ardından memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesine dönen Mehmet Şentürk, Bitlis Valiliği’ne dilekçe ile başvurup, konunun araştırılmasını istedi.
Ocak 2017’de ByLock’tan tutuklandı
Şentürk, 18 Ocak’ta 2017 ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede ByLock kullanılan telefon numarısının kendisine ait olmadığını söyleyen Şentürk, tutuklandı, İstanbul’a Silivri Cezaevi’ne kondu. Şentürk hakkında örgüte üye olmak suçundan Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Süren dava sırasında mahkeme, telefon numarasının kime ait olduğunun belirlenmesi için GSM operatöründen bilgi istedi.
6 ay sonra gelen bilgide telefon numarasının son olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde başkomiser olarak görev yapan Mehmet Şentürk’ün üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme, Uzman Çavuş Mehmet Şentürk’ü 11 Temmuz 2017 tarihinde tahliye etti.
Tutuksuz yargılanan Şentürk, 26 Şubat 2018’de davanın 6’ncı duruşmasında beraat etti. Şentürk, beraat kararından sonra göreve yeniden dönmek için OHAL Komisyonu’na başvurdu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Rus ordusuna 261 bin asker ekleniyor10.IŞİD'i haber yapan gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








