İşte AKP'nin 'Paralel' YSK'sı böyle çalışıyor, o videodaki ince detaylar neler!..
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 3 2023
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kurulduğunu, İçişleri’nin YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu iddia etmişti. Erkek, o iddiasını ilişkin skandal bir video paylaştı.
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu öne sürdü. Erkek, o iddiasına ilişkin çarpıcı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.
SİSTEMİ TEK TEK ANLATTI
Bir bakanlık çalışanı, sistemin nasıl çalıştığını cep telefonundan çektiği video ile şu şekilde anlattı:
*GAMER'e (Kutucukta ‘GAMER Seçim Sandık Girişi-Yurtiçi/Yurtdışı Sandık Verisi Girişi' yazıyor) tıklıyorsunuz. Burada sizi 4 tane harita karşılıyor.
*Bir tanesi Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir tanesi milletvekili seçimi şeklinde. Biri yurtiçi sandıklar, diğeri yurtdışı sandıklar. Mesela Cumhurbaşkanlığı seçimi için girdiğimizde Örnek veriyorum, Sinop Müdürümüz girdiğinde Sinop'u (verileri) görecek.
*Ben hazırda giriş yapıldığını bildiğim için Ankara Çankaya'yı seçiyorum. (Seçimi yaptıktan sonra Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İnce ve Oğan'ın oy pusulasındaki gibi sıralama ve fotoğrafları yer aldı) ‘Sandıkları getir' diyoruz.
(Mouse'un ucuyla göstererek) Burada sandık numarası yazıyor. Burada okulun ismi yazıyor. Burada toplam seçmen sayısı yazıyor.
*1001 numaralı sandıktaki seçmen sayısı yer alıyor. Burada da adaylarımız var. Burada ‘sonuçları güncelle' dediğiniz zaman aktif oluyor. Örnek vermek için söylüyorum, (tüm adayların oy sayısını) 60 olarak güncellediğimizi varsayalım. Şurada da geçersiz oy kısmı var. Gelen bilgiler arasında.
*Milletvekili seçiminde de durum çok farklı değil. Az önce söylediğim gibi bunlar sizin kendi ilinizde otomatik olarak seçili gelecek.
*Genel itibariyle fa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







