İşte AKP Genel Merkezi'nin görmek istemediği anket

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mart 17 2025
ORC Araştırma, 5-14 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Siyasi Eğilimler Araştırması'nı kamuoyu ile paylaştı. Ankette, 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde AKP'de olan İstanbul ve Ankara'nın el değiştirerek CHP'ye geçtiği görülürken; MHP, İstanbul ve İzmir'de baraj altında kaldı.
İşte AKP Genel Merkezi'nin görmek istemediği anket
ORC Araştırma, 5-14 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Siyasi Eğilimler Araştırması'nın bulgularını kamuoyu ile paylaştı. 

İstanbul'da 2 bin 680 katılımcıyla CATI yöntemiyle (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yapılan ankette CHP'nin yüzde 33 ile birinci parti olduğu görülürken AKP yüzde 30,4 ile ikinci sırada yer aldı.

İSTANBUL EL DEĞİŞTİRDİ
Sözcü'de yer alan habere göre; 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde yüzde 36,06 oy alan AKP'nin  yüzde 6,02 oy kaybettiği görülürken; MHP yüzde 5,3 ile baraj altında kaldı. 

DEM Parti'nin oy desteği ise yüzde 7,5 oldu.

Zafer Partisi yüzde 5,1 oy desteği alırken; YRP'nin oy desteği yüzde 4,1 oldu.

ANKARA'DA FARK AÇILIYOR
Ankara'da bin 960 katılımcıyla yapılan anket sonuçlarına göre; 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde yüzde 32,53 oy olan AKP'nin yüzde 29,1 ile ikinci parti konumuna düştüğü görüldü.

CHP'nin yüzde 30,56 olan oy oranı yüzde 34,8'e yükseldi. 

CHP böylece birinci parti konumuna yükselirken; Ankara'da İstanbul gibi el değiştirdi.

Ayrıca Ankara'da iki parti arasındaki oy desteği farkı yüzde 6'ya yaklaştı.

MHP'nin oy oranı yüzde 8,9 olarak ölçülürken; 2023 seçimlerinde yüzde 12,8 oy desteği alan İYİ Parti yüzde 6,2 ile baraj altında kaldı. 

İZMİR'DE CHP, AKP'Yİ KATLADI
İzmir'de bin 710 katılımcıyla yapılan ankette ise AKP'nin yüzde 22,8 olan oy oranına karşın CHP yüzde 44 ile AKP ile arasındaki oy farkını 2 katına çıkardı. 

DEM Parti'nin oy oranı yüzde 7,8 olu

Bu haberler de ilginizi çekebilir