İstanbul'daki 'iptal' YSK'nın diğer iki kararıyla çelişiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 10 2019
İstanbul'da seçimi "memur olmayan sandık kurulu üyelikleri" gerekçesiyle iptal eden YSK'nın, aynı itirazı tıpkı Mustafa Kemal Paşa ilçesinde olduğu gibi Yeşilli'de de reddettiği ortaya çıktı.

YSK Mardin Yeşilli’de SP’nin sandık kurullarına itirazını 2 Mart 2019’dan önce, yasal süre içinde yapmasına rağmen, memur olmayan 7 sandık görevlisini dikkate almadan reddederken, Mustafa Kemal Paşa’da İYİ Parti'nin memur olmayan sandık görevlilerine itirazını yasal süre olan 2 Mart’tan sonra yaptığı gerekçesiyle reddetmişti.
Yeşilli'de 3 parti itiraz etti
YSK, Ak Parti adayının 127 oy farkıyla kazandığı Yeşilli’de üstelik seçim öncesinde 3 partinin yaptığı “memur olmayan ve aday yakını sandık görevlileri var” itirazını reddetti.
İstanbul'da aynı gerekçeyle mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, YSK'ya aynı gerekçeyle olağanüstü itirazı reddedilen isim ise SP Mardin İl Başkanı Mehmet İmamoğlu.
Bursa'nın Mustafa Kemal ilçesinde de memur sıfatı taşımayan 5 sandık kurulu başkanına yapılan itiraz YSK tarafından reddedilmişti. YSK sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazların, seçim takvimine göre 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebi oybirliğiyle geri çevirmişti..
Kamu görevlisi olma şartı var
Mardin’in Yeşilli ilçesindeki sandık kurullarına ilk itirazı Saadet Partisi (SP) ilçe yetkilisi Faysal Hekimoğlu 22 Şubat 2019 tarihinde ilçe seçim kuruluna yaptı. SP'li Hekimoğlu itiraz başvurusunda 139 sayılı Mahalli İdareler Seçimlerinde İl, İlçe ve Geçici İlçe Seçim Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir Genelgeye göre sandık kurulu üyelerinin “kamu görevlisi olması” şartını hatırlattı.
Hekimoğlu, sandık kurulu başkanları Zeynettin Alp, İnan Sayhan, Alattin Tarhan, Bedih Tanış, İbrahim Sayhan, Erdal Özkoç ve Nevim Akgün’ün İŞKUR’da ve belediyeye bağlı bir taşeron şirkette, 657 sayılı memuriyete dair kanuna tabi olmaksızı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!
6.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur7.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?8.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







