İstanbul Havalimanı metro açılışı dördüncü kez ertelendi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 26 2022
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattının açılışını eylül sonuna erteledi.

İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattının açılışını en son ağustos ayına erteleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeniden tarih verdi. Bakan Karaismailoğlu, en son mayıs ayında yaptığı açıklamada ilgili metro hattının en geç ağustos ayında açılacağını söylemişti. Karaismailoğlu, son yaptığı açıklamayla bu tarihi eylül sonuna erteledi.
Haber.aero'da yer alan habere göre Karaismailoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından başlatılan “Yüz Yüze 100 Gün Programı” kapsamında Kağıthane’de bir dizi temaslarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, gelecek günlerde bakanlık olarak İstanbul’da 3 metro hattının hizmete açılacağını kaydederek, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının eylül sona doğru açılacağını bildirdi.
Yıl sonuna doğru hattın tamamını devreye almayı planladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, şöyle konuştu: “Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin de içinden geçecek olan metro hattımızda yine aynı dönemde (eylül sonu-ekim başı) bitirmek için hummalı bir çalışma var. Aynı dönemde açacağımız metrolardan bir tanesi de Kadıköy-Pendik hattını Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacağımız hat. Onu da önümüzdeki eylül sonu, ekim başı gibi bitirmeyi hedefledik, devam ediyoruz."
Bakan, diğer hatlarda metro yatırımlarının devam ettiğini kaydederek, yerel yönetimlerin görevinin “vatandaşın hayatını kolaylaştırmak” olduğunu, yolcuların özel aracı bırakıp toplu taşımayı tercih etmesini sağlamak gerektiğini ancak mevcut yönetimin bu konuda başarılı olamadığını savundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur3.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?4.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü5.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...
6.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!7.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Trump Maduro rejimini terörist ilan etti

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







