İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın 4 yıl önceki rakamlarına bile ulaşamadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 19 2022
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya çapında birinciliklere doymuyor" diyerek gözde müteahhitlerin işlettiği İstanbul Havalimanı'yla ilgili istatistikleri paylaştı. Ancak verdiği rakamlar açılış töreninde açıkladığı hedeflerin yarısına bile ulaşmıyor. Rakamlar, pistleri kırılarak kapatılan Atatürk Havalimanı'nın 4 yıl önce ulaştığı noktanın çok gerisinde.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından gözde müteahhitleri tarafından yapılan ve işletilen İstanbul Havalimanı’yla ilgili verileri paylaştı:
“İstanbul Havalimanı’mız bayram boyunca günde ortalama bin 400 uçağın iniş-kalkışına ve günde ortalama 230 bin yolcuya hizmet vermiştir.”
Erdoğan mesajında, havalimanıyla ilgili şu ifadeleri de ekledi:
“Dünya çapında birinciliklerine doymayan İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun ve en iyi havalimanı olarak gösterilmektedir.”
ATATÜRK HAVALİMANI 4 YIL ÖNCE AŞMIŞTI
Sözcü gazetesi rakamları masaya yatırdı. İstatistikler, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gururla açıkladığı rakamların, yeni havalimanını işleten gözde müteahhitler uğruna pistleri kırılarak kapatılan Atatürk Havalimanı’nda 4 yıl önce geçildiğini ortaya koyuyor.
Atatürk Havalimanı’nın kapatıldığı 2018 yılında toplam uçak trafiği 464 bin 646 olarak gerçekleşti. Bu, günlük ortalama 1273 trafik anlamına geliyor.
Resmi verilere göre 2018 yılında Kurban Bayramı’nın olduğu Ağustos ayında toplam uçak trafiği 41 bin 161 olarak yani her gün ortalama 1372 uçak inip kalktı.
Sonuç olarak Atatürk Havalimanı kapatıldığı yıl Kurban Bayramı’nda uçak trafiği, Erdoğan’ın bugün açıkladığı 1400’ün üzerine çıkmıştı.
YOLCU SAYISI DA AŞILMIŞTI
Yolcu sayısında da durum farklı değil. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ortalama 230 bin yolcu sayısı, Atatürk Havalimanı’nda 2018 yılında geçilmişti.
Resmi verilere göre Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı 2018 yılında 68 milyon 346 bin 784 olarak gerçekleşti.
8 Ağusto
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







