İsrail, Kosova’yı bağımsız ülke olarak tanıdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 4 2020
Sırbistan ve Kosova liderleriyle görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Sırbistan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını ve Kosova ile İsrail arasında normalleşme adımları atılacağını açıkladı. ABD'de Trump önderliğinde gerçekleştirilen Sırbistan ve Kosova görüşmesi sonrası İsrail, Kosova'yı bağımsız devlet olarak tanıdığını duyurdu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ve Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile ABD’de bir araya gelen Donald Trump, iki ülke arasında normalleşme kararı alındığını duyurdu.
Sırbistan ve Kosova liderleriyle görüşmeden önce Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, Sırbistan’ın İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını söyledi.
TRUMP: İKİ ÜLKE BÜYÜK BİR ADIM ATMAYI BAŞARDI
Trump ayrıca İsrail ile Kosova arasındaki ilişkilerin normalleşeceğini ve diplomatik ilişkiler kurma konusunda iki ülkenin anlaştığını belirtti.
Trump görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sırbistan ve Kosova ekonomik açıdan normalleşme taahhüdünde bulundu. İstihdam yaratma ve ekonomik büyümeye odaklanan iki ülke, büyük bir adım atmayı başardı” ifadesini kullandı.
İSRAİL, KOSOVA’YI TANIDI
Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmenin ardından İsrail’den de açıklama geldi. İsrail, 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı ‘bağımsız’ devlet olarak tanıdığını duyurdu. İsrail, Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan 117. ülke oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


