İsrail 'Ermeni soykırımı' tasarısını geri çekti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 28 2018
İsrail Meclisi, Türkiye krizi sebebiyle gündeme alınan 'Ermeni Soykırımı' tasarısını geri çekti

Meclis (Knesset) Başkanı 'yeterli çoğunluğun sağlanacağının kesinleşmemesi üzerine utanç verici bir duruma düşmemek için' gündemden kaldırdığını bildirdi.
İsrail'in Gazze katliamına imza atmasıyla İsrail-Türkiye ilişkileri yeniden dibe vurdu, ama İsrail parlamentosuna (Knesset) sunulan 'Ermeni Soykırımı' tasarısı fazla yol alamadı.
14 Mayıs'ta ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğini açmasıyla yeniden tırmanan krizde hazırlanan 'Ermeni Soykırımı'nı tanımaya yönelik tasarıya en hararetli desteği Knesset Başkanı Yuli Edelstein vermişti.
Ancak bugün Edelstein'ın yeterli çoğunluğun sağlanacağının kesinleşmemesi üzerine utanç verici bir duruma düşmemek için tasarıyı Knesset gündeminden geri çektiği açıklandı.
Knesset Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Edelstein, çoğunluğun bu tasarıya destek verip vermeyeceği belli olmadığı için rahatsız bir durumdan kaçınmak amacıyla bu konuyu gündemden çıkardı'' denildi.
Jerusalem Post gazetesinin de dikkat çektiği üzere 1915'te yaşananların İsrail'de 'Ermeni Soykırımı' olarak tanınmasını uzun zamandır savunan Edelstein, geçen hafta tasarının yasalaşması için kampanya yürütmüştü.
İsrail'in, Holokost'un biricikliğiyle ilgili tartışma oluşturmamak için başka halkların yaşadığı katliamları soykırım olarak tanımama politikası da güttüğü biliniyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"2.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!8.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


