İsraf tartışmasıyla ilgili 'Hizmet aksadı mı?' araştırmasını AKP reddetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 2 2019
Yenikapı’da günlerce sergilenen İBB’nin ihtiyaç fazlası kiralık araçlarıyla ilgili çıkan tartışmalar üzerine İBB Meclisi’nde kurulmasına karar verilen araştırma komisyonu, İBB’nin ilgili birimlerine sorulacak soruları belirledi. Bilgi istenecek toplam 13 soru arasında gerginliğe neden olan iki seçim arası iade edilen kiralık araçlar da yer aldı. Yenikapı'ya çekilen araçlardan dolayı hizmetlerin aksadığına ilişkin iddiaların araştırılması için “153 Beyaz Masa”ya gelen şikayetlerin kaydının çıkarılmasına ilişkin soru ise AKP grubu tarafından reddedildi.
İBB'deki israf tartışmalarının odağındaki kiralık araçlarla ilgili inceleme yapmak üzere kurulan araştırma komisyonu 3. toplantısını yaptı. Seslerin yükseldiği gergin geçen ikinci toplantının ardından 3. kez bir araya gelen AKP, CHP ve İyi Partili meclis üyelerinden oluşan komisyon İBB'nin ilgili birimlerine sorulacak soruları oyladı. Toplam 13 sorunun 8'i oybirliği ile 5'i oy çokluğu ile kabul edilerek İBB Başkanlığı, İştirakler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, İETT ve İSKİ'ye gönderildi. Sorular arasında gerginlik sebebi olan iki seçim arasında iade edilen 517 araçla ilgili konu da yer aldı. Soru “İBB Başkanı'nın kamuoyuna yansıyan beyanlarında iddia edildiği gibi 31 Mart-23 Haziran tarihleri arasında İBB tarafından araç iadesi yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç araç hangi gerekçelerle iade edilmiştir? İade var ise bu araçların çalıştığı birimler, plakaları, marka, model ve ne amaçla çalıştıklarına ilişkin bilgi ve belgelerin dayanaklarıyla birlikte komisyonumuza gönderilmesini rica ederiz” şeklinde listede yer aldı.
İSİMLER ÇIKARILSIN
Komisyon toplantısının ardından basına açıklama yapıldı. İyi Partili Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, sorularda yer alan “İBB Başkanı'nın kamuoyuna yansıyan beyanlarında iddia edildiği gibi” ve “İBB Sözcüsü Murat Ongun'un kurum tarafından iptal edildiğini ileri sürdüğü” ibarelerinin teknik ve etik olmadığı için çıkarılmasını istedi. Ancak sorular değiştirilmedi.
3 SORU REDDEDİLDİ
CHP'li Meclis Üyesi İnan Güney de 3 sorunun listeye konulmadığını açıkladı. Güney listeye alınmayan soruları şöyle sıraladı:
“Yenikapı’ya çekilen araçlardan dolayı hizmetlerin aksadığı iddia edilmişti. 153 Beyaz masaya gelen şikayetler var mı?
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







