İşkenceyle öldürülen Gökhan Açıkkollu’nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 5 2021
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 13 gün işkence gördükten sonra hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu’nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti. Ölümüne sebep olanlar hala yargılanmadı. Ailesinin yaptığı belgeli suç duyurularına takipsizlik kararı verildi. İşkencenin üzeri devlet eliyle kapatıldı.
KHK’lı tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu beş yıl önce bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bodrum katındaki C-3 Nezarethanesi’nde hayatını kaybetti. Adli Tıp Uzmanı Şebnem Korur Fincancı imzasını taşıyan rapora göre Gökhan Açıkkollu, işkence ve şeker ilaçlarının verilmemesi gibi bir dizi nedenden dolayı nezarethanede kalp krizi geçirdi.
Ailesi, ölümünün ardından işkencecilerden şikayetçi oldu. Eşine işkence yapıldığını kırık gözlüğüne ulaşarak ortaya çıkaran Mümine Tülay Açıkkollu’nun yaptığı suç duyurusuna savcı ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ diyerek takipsizlik kararı verdi.
13 GÜNLÜK KAMERA KAYITLARI GİZLENDİ
O gün nezarethanede bir avukat ile biri profesör olmak üzere 3 adli tıp uzmanı vardı. Onlar, beş yıldır üstü örtülmeye çalışan işkenceyle ölümün yakın tanıklarıydı. Savcı bu şahitlerden hiçbirini dinlemedi.
Açıkkollu’nun işkenceye götürülürken ve yarı baygın halde işkenceden getirilirken nezarethane kameralarında görüldüğü belirtilen ifadeler üzerine, aile avukatları görüntüleri talep etti. Avukatlar 13 günlük kamera kayıtlarının tamamını isterken savcı sadece 1 saat 25 dakikalık kalp krizi anına ilişkin görüntüleri dava dosyasına koydu. BOLD’un ulaştığı o görüntüler bile Açıkkollu’nun ölümündeki ihmalleri ortaya koyuyor.
Görüntülerde Açıkkollu’nun tek kişilik hücrede 5 kişiyle tutulduğu, üç kişiyle aynı yatakta yattığı, krizin başlangıç anında polislerden dakikalarca yardım istediği ancak yardım gelmediği görülüyor. Çaresizce yatağına dönen Açıkkollu bir süre sonra kriz geçiriyor ve hayatını kaybediyor.
“DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR”
Gökhan Açıkkollu’nun gözaltında işkenceyle ölümüne şahitlik eden avukat Engin Emrah Biçer, daha Silivri Cezaevi yönetimine verdiği 20 Eylül 2016 tarihli dilekçesinde, “Gözaltında iken yaklaşık 14 gün başka bir dosyadan gö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







