IŞİD üyelerinin tedavi edildiği iddiası TBMM gündeminde


CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, IŞİD terör örgütü mensuplarının Türkiye'de tedavi edildiğine ilişkin iddialar hakkında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından cevaplanması talebiyle yazılı bir soru önergesi verdi. Demir, Hipokrat yemini etmiş hekimlerin ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesi tedavi etmekle yükümlü olduğunu belirterek, "Gezi'de yaralıları tedavi eden hekimler ve sağlık çalışanları, mesleklerinin gereği olarak yaralıları tedavi ettikleri için hedef gösterilmiş, görevlerini yapan hekimlere ve sağlık çalışanlarına soruşturma açılmıştır. Bu çifte standart değil midir?" diye sordu.

IŞİD terör örgütünde komutan olduğu ve Kobani'de, YPG ile girilen çatışmada yaralandığı belirtilen Emrah Ç.'nin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiği iddialarını gündeme getiren Milletvekili Demir, "Türkiye'nin birçok yerinden, IŞİD üyelerinin tedavi edildiğine dair duyumlar alıyoruz. Denizli'de IŞİD terör örgütü komutanı olduğu iddia edilen kişinin tedavi edildiği, Denizli Valiliği tarafından da doğrulanmıştır." dedi. Bu iddiaların gerçekliği hakkında bilgi isteyen Demir, terör örgütü olarak tanınan bir örgüte mensup birinin Türkiye'de tedavi edilmesinin, sınır güvenliği için tehdit oluşturduğunu ifade ederek, Türkiye'de başka hastanelerde tedavi edilen kaç IŞİD üyesi olduğunu sordu.

Demir, Bakan Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti: "IŞİD örgütünde komutan olduğu ve Kobani'de, YPG ile girilen çatışmada yaralandığı belirtilen Emrah Ç.'nin, PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiği, sosyal medyada bazı kişiler ve çeşitli yayın kuruluşları tarafından iddia edilmiştir. Bu iddia, Denizli Valiliği tarafından da doğrulanmıştır. Bu bağlamda, bu iddiaların gerçekliği nedir? Terör örgütü olarak kabul edilen IŞİD örgütüne mensup bir kişinin, Türkiye sınırları içerisinde bir hastanede tedavi ediliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de başka hastanelerde tedavi edilen IŞİD örgütü üyesi kaç kişi vardır? Hayatını insanlık hizmetlerine adayarak din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının göreviyle vicdanı arasına girmesine izin vermemek üzere Hipokrat yemini eden hekimler ve sağlık çalışanları, her kim olursa olsun her kişinin muayenesi ve tedavisini yapmakla yükümlüdür ancak maalesef Gezi'de yaralıları tedavi eden hekimler ve sağlık çalışanları, mesleklerinin gereği olarak yaralılara tedavi ettikleri için hedef gösterilmiş, görevlerini yapan hekimlere ve sağlık çalışanlarına soruşturma açılmıştır. Bu çifte standart değil midir?"

CHP Milletvekili Demir, Bakan Öztürk ise şu soruları yönetti: "IŞİD örgütünde komutan olduğu ve Kobani'de, YPG ile girilen çatışmada yaralandığı belirtilen Emrah Ç.'nin, PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiği, sosyal medyada bazı kişiler ve çeşitli yayın kuruluşları tarafından iddia edilmiştir. Bu iddia, Denizli Valiliği tarafından da doğrulanmıştır. Bu bağlamda, bu iddiaların gerçekliği nedir? Terör örgütü olarak kabul edilen IŞİD örgütüne mensup bir kişinin, Türkiye sınırları içerisinde bir hastanede tedavi ediliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durum, sınır güvenliğimizi tehdit oluşturmamakta mıdır? Tedavinin yapıldığını açıklayan vali ve diğer sorumlu yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Evrensel ve etik bir ilke olarak, Hipokrat yemini etmiş hekimler din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti ayrımı yapmaksızın her hastaya bakmakla yükümlüdür ancak maalesef Gezi'de yaralıları tedavi eden hekimler ve sağlık çalışanları, mesleklerinin gereği olarak yaralılara tedavi ettikleri için hedef gösterilmiş, görevlerini yapan hekimlere ve sağlık çalışanlarına soruşturma açılmıştır. Bu çifte standart değil midir?"TBMM-gundeminde-1847062.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD üyelerinin tedavi edildiği iddiası TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER