'IŞİD Kara harekatıyla bitmez'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 21 2015
IŞİD teröristlerinin 101 gün rehin tuttuğu eski Musul Başkonsolosu sessizliğini bozdu

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan eski Başkonsolos, şimdilerin CHP milletvekili Öztürk Yılmaz IŞİD'i değerlendirdi.
Radikal dini grupların geniş bir coğrafyaya yayıldığına dikkat çeken Musul eski Başkonsolosu, CHP’li vekil Öztürk Yılmaz, “IŞİD’i Libya’da, Yemen’de, Mali’de ve daha birçok ülkede bitirmek gerekiyor” dedi…
Türkiye’nin, Irak’ın Musul kentinde bulunan Başkonsolosluğu 11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD militanları tarafından basıldı. Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve konsoloslukta görevli 48 kişi bilinmeyen yerlerde tam 101 gün rehin tutuldu. Yürütülen temaslar sonucu teröristler Yılmaz ve beraberindeki Türk görevlileri serbest bıraktı. Öztürk Yılmaz, dönüşünden kısa süre sonra Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye büyükelçi olarak atandı.
Seçimlerden önce istifa etti ve CHP’den Ardahan Milletvekili seçildi. Hem görev yaptığı Irak’ta, hem de teröristlerin elinde 101 gün rehin tutularak örgütü çok yakından tanıyan Öztürk Yılmaz, IŞİD’i Suriye ve Irak’tan atmak için kara operasyonunun gündemde olduğu şu günlerde “Bu örgütü bir de benden dinleyin” dedi:
ÜÇ AŞAMALI TAKTİK: Göründüğü kadarıyla üç aşamalı taktikleri var: Bulunduğu ülkelerde belli bir toprağın kontrolünü sağlamak, ikinci hedef bu alanı alabildiğine genişletmek ve burada halifelik ilan etmek, üçüncü hedef ise halifelikleri birleştirip tek merkezde toplamak. Dolayısıyla küresel bir halifelik tesis etmek istiyorlar. Bunu içerde rahat yapabilmek için dışarıda eylem yapıyorlar.
HER ŞEYE EL KOYUYORLAR: Bir yerde topraksal haki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


