IŞİD’li canlı bomba da olsa ilk duruşmada tahliye ediliyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Şubat 20 2018
Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl, 22 Aralık'ta yakalanan, 6 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanan ve IŞİD terör örgütünün bombacısı olduğu iddiasıyla hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Suriyeli İngilizce öğretmeni Afra Şaar'ın (28) yargılamasına başlandı. İfadesinde IŞİD terör örgütü üyesi olmadığını belirten Şaar, ilk duruşmada tahliye edildi.

Diyarbakır’da, 22 Aralık 2017 tarihinde ihbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye’de öldüğü iddia edilen IŞİD üyesi Faysal Selimoğlu’nun ailesinin evine operasyon düzenledi. İhbarda, IŞİD’in canlı bombası olduğu iddia edilen Suriyeli İngilizce öğretmeni Afra Şaar yakalanırken, evde kapsamlı araştırma yapıldı. Aramada, 3 cep telefonu, 2 sim kart, 2 tablet, dizüstü bilgisayar, ‘Vasiyet’ başlıklı bir evrak ve bilgisayar ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyallerin içinde, gözaltına alınan Afra Şaar ve dini nikâhlı eşi Faysal Selimoğlu’nun Suriye’deki çatışma bölgelerinde çekildiği tahmin edilen ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan fotoğrafları tespit edildi. Evde ele geçirilen el yazısı dokümanların ise Faysal Selimoğlu’nun Suriye’deyken yazdığı ve ailesine vasiyet olarak gönderdiği mektuplar olduğu belirlendi. Selimoğlu’nun ‘cihat’ amacıyla Suriye’ye gittiği ve IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

15 YIL HAPİS İSTEMİ
İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Afra Şaar hakkında, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Şüphelinin cep telefonunda IŞİD terör örgütüne ait amblemlerin bulunduğu ses dosyaları ve Faysal Selimoğlu ile birlikte elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğraflarının ele geçirildiğini belirten savcı, kadının fotoğraf teşhisinde de bazı kişileri teşhis ettiğini kaydetti. Şüphelinin, IŞİD’in gerçekleştirmek istediği nihai amaç doğrultusunda, örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde bulunma iradesiyle yer aldığını, böylece üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediğini belirten savcı, Şaar’ın cezalandırılmasını istedi.

<

Bu haberler de ilginizi çekebilir