'Rusya Ukrayna'da daha fazla sivil öldürebilir'
14:49 Ukrayna'nın işgali nedeniyle Belçika ve Hollanda’da ayçiçeği yağı satışına sınırlama
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş, Belçika ve Hollanda’da ayçiçeği yağı ile tahıl ürünleri sıkıntısı tehdidine yol açıyor. Savaşın yarattığı sorunlara ek olarak 1 Nisan'da Ramazan ayının da başlayacak olması nedeniyle artan talep üzerine, her iki ülkede de süpermarketler ayçiçeği ve bazı temel gıda ürünlerinin satışına sınırlama getirdi.
Belçika medyasına göre, "Avrupa'nın ekmek sepeti" olarak bilinen Ukrayna ve Rusya'daki durum, un ve ayçiçeği yağı başta olmak üzere gıda maddelerinin fiyatlarında artışa neden oluyor. Savaş nedeniyle nakliyenin durma noktasına gelmesi "kıtlık endişesi" yaratırken, tüketiciler de gıda stoku yapmaya başladı.
Hollanda’da da ayçiçeği yağı konusunda yakın zamanda kıtlık endişesi yaşanıyor. Ukrayna'daki savaşın yanı sıra, özellikle 1 Nisan’da başlayacak Ramazan nedeniyle ayçiçeği yağına talebin artması üzerine süpermarketler, müşteri başına satın alınabilecek ayçiçeği yağı şişelerinin sayısını sınırlandırıyor. Plus ve Jumbo gibi süpermarket zincirleri, yağ satışını müşteri balına 1 şişe ile sınırladı. Hollanda'nın ithal ettiği ay çiçek yağının üçte ikisi Ukrayna'dan geliyor.
14:37 İtalya’da hükümetin enerji faturalarına desteği 20 milyar euroyu aştı
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından artan enerji fiyatları nedeniyle İtalya hükümeti 4,4 milyar euroluk yeni bir destek paketi açıkladı. Artan enerji fiyatlarının faturalara yansımasını kontrol altına alabilmek amacıyla geçen yazdan bu yana alınan önlemlerin bedeli 20 milyar euroyu aştı. Dün Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen yeni paketin finansmanı, fiyat artışlarından ekstra kar sağlayan enerji şirketlerine ek vergi uygulanarak sağlanacak.
Başbakan Mario Draghi, “Önceki tedbir paketlerinin aksine bugünkü müdahalelerin büyük kısmı kamu bütçesinden değil enerji sektöründeki şirketler tarafından finanse edilecek. Üreticilerin elde ettiği olağanüstü karın bir kısmını vergil
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


