Irkçılık Karşıtı Protestolar Dünya Geneline Yayıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 7 2020
Amerikalı polis memuru Derek Chauvin'in siyah Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken öldürmesinin ardından ABD'de başlayan protestolar dünya genelinde de birçok ülkede yankı buldu. Cumartesi günü, Avrupa ve Asya'da da birçok ülkede binlerce kişi ırkçılığa ve polis şiddetine karşı protesto düzenlemek için sokaklardaydı.

ABD'de başkent Washington'da, şu ana kadarki Floyd gösterilerinin en büyüğü düzenlenirken, Avrupa'da da özellikle İngiltere, Fransa ve Almanya'daki gösteriler dikkat çekti.
İngiltere
İngiltere'de protestocular Londra'da, Parlamento Meydanı'nda toplanarak "Siyahların hayatları önemlidir" anlamına gelen "Black lives matter" sloganını attı, ırkçılığa ve polis şiddetine karşı tepkilerini dile getirdi. İngiliz yetkililerin, bu tür toplu gösterilerin süregelen Corona virüsü salgını açısından büyük risk yarattığı yönündeki uyarılarına rağmen Londra'daki gösterilere katılım yüksek oldu.
Londra’daki gösteriler, Başbakan Boris Johnson’ın konutunun önünde küçük bir grup protestocunun polisle çatışması haricinde büyük oranda barışçı bir şekilde seyretti.
Almanya
Almanya’da da başta başkent Berlin olmak üzere Hamburg ve Münih de dahil birçok kentte binlerce kişi ırkçılık karşıtı mesajlarını protesto eylemlerinde aktardı. Özellikle Berlin’deki göstericilerin çoğunluğunun siyah renkte giysi giyindiği dikkat çekti.
Hamburg’da bir grup göstericiyle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, güvenlik güçleri kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.
Fransa
Fransa’da başkent Paris başta olmak üzere, Marsilya, Lyon, Nantes ve Lille gibi birçok büyük şehirde binlerce Fransız’ın katılımıyla, ırkçılığın protesto edildiği gösteriler düzenlendi.
Başkent Paris’te göstericiler belirli noktalarda polis bariyeriyle karşılaştı.
Avustralya
Avustralya’da da Sydney ve Brisbane başta olmak üzere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...2.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...5.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış
6.Konya hazır mı?7.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!8.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Avrupa'da Ukrayna için çok uluslu güç oluşturuluyor

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








