İran, eski İsrailli bakanın kendi ajanı olduğunu kabul etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 29 2018
İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi'nin İran devlet kurumlarında yabancı ülkeler adına çalışan onlarca ajanın tutuklandıklarını açıklarken kullandığı bir ifade dikkat çekti.
İran İstihbarat Bakanı Alevi, düşman bir ülkenin kabine üyesinin İran istihbaratı için çalıştığından söz ederken bakanın kim ve hangi ülkeden olduğunu belirtmedi. Ama kısa süre önce İran adına casusluk yapmakla suçlanarak tutuklanan İsrail'in eski enerji ve altyapı bakanlarından Gonen Segev'i işaret ettiğini herkes anladı.
Böylece İran hükümeti İsrail'de İran hesabına çalışmaktan tutuklanan eski bakanın gerçekten kendi casusu olduğunu dolaylı yoldan da olsa ilk kez teyit etti.

'DÜNYADAKİ EN GÜÇLÜ İSTİHBARAT SERVİSLERİNDEN BİRİ'
Alevi bunu ''Yakın zamanda duyduğunuz gibi düşman bir ülkenin bir kabine üyesini kontrolümüz altına almıştık. İstihbarat Bakanlığı'nın karşı casusluk birimi, dünya istihbarat servisleri içinde en güçlü olanlardan biridir'' sözleriyle ifade etti.
Eski bir doktor olan, 1990'lı yıllarda İsrail hükümetinde görev alan, ama bakanlıkla milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra uyuşturucu kaçakçılığından hapis yatan Segev, 2007'de serbest kalınca Nijerya'ya taşınmıştı.
'2012'DEN BERİ İRAN'A İSTİHBARAT SAĞLIYORDU'
Ziyaret için gittiği Ekvator Ginesi'nde gözaltına alınıp Mayıs 2018'de İsrail'e teslim edilen Gonen Segev'le ilgili İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet, '2012'den başlayarak İran istihbaratıyla işbirliği yaptığı ve eski bağlantılarını kullanarak elde ettiği İsrail ile ilgili çeşitli bilgileri Tahran'a verdiği' açıklamasını yapmıştı.
EN ÜST DÜZEY İSİM
'Çok ciddi casusluk' ve 'savaş zamanı düşmana yardım etmekle' suçlanan Segev, İsrail
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor3.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







