Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek’e ait 2 gazete ve 2 televizyonun kapatılmasının ardından 9 olan kayyım sayısı 5'e düşürüldü. İpek’e ait 12 şirkete bakan 5 kayyımın her biri ayda 69 bin 700 TL maaş alacak.
Sözcü'nün haberine göre; Akın İpek’in 22 şirketine el konularak şirket yönetimlerine kayyım atanmış, maaşları da tartışmaya neden olmuştu, Başsavcılık bir süre sonra tasarruf amacıyla kayyım sayısını 9'a düşürmüştü. İpek’e ait medya kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Bugün TV AŞ, Koza Basın Basım AŞ, Yaşam TV AŞ ve bu şirketin iştiraki olan Koza Prodüksüydon ve Ticaret AŞ, Rek-Tur Reklam Pazarlama Ticaret AŞ ile İpek Online Bilişim Hizmetleri Ltd.’nin basın yayın faaliyetlerinin tüzel kişilikleri muhafaza edilmek suretiyle durdurulmasına karar verilmişti. Akın İpek’in şirketleriyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı medya şirketlerinin yayınlarının durdurulmasının ardından harekete geçti.
KAYYIM SAYISI DARALTILDI
Başsavcılık, 6 şirketin kapatılmasını dikkate alarak, kayyım sayısının azaltılması ve maaşların düşürülmesi için Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Başvurusu kabul edildi.
Böylece, Hasan Ölçer, Ümit Önal, Ali Yazlı ve Çetin Altay’ın kayyımlık görevi sona erdi. 12 şirketin yönetiminde görev alacak 5 isim Mustafa Akçil (Yönetim Kurulu Başkanı), Hayrullah Dağıstanlı (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Arif Yalçın (Yönetim Kurulu Üyesi), Hamza Yanık’tan (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Hikmet Keleş (Yönetim Kurulu Üyesi) oluştu.
MAAŞLAR DA DÜZENLENDİ
Mahkeme ayrıca, heyetin maaşlarının da yeniden düzenledi. Buna göre kayyımlara, 12 şirketten 2 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında değişen maaşlar ödenmesi hükme bağlandı. Bir kayyım, 12 ayrı şirketten ayda toplam 69 bin 700 TL maaş alacak. 5 kayyıma ödenen maaşın toplam tutarı ise 348 bin 500 TL olacak. Böylece kayyımlara daha önce ödenen aylık toplam maaş 479 bin 250 TL’den 348 bin 500 TL’ye düşürüldü. Kayyımların daha önce şirket başına aldığı maaşlar 10 bin TL’yi buluyordu.
Sözcü