Interpol Erdoğan’a hayat öpücüğü verecek mi?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Kasım 5 2021
Interpol Genel Kurulu’nun 89. yıllık toplantısı 23-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Toplantıda Interpol’ün yeni başkanı ile birlikte Yürütme Komitesi’nin çoğunluğu seçimle belirlenecek.
Interpol Erdoğan’a hayat öpücüğü verecek mi?
Yurtdışından insan kaçırmak için İnterpol’ü kılıf olarak kullanan AKP Hükumeti, kararnameyle İnterpol’ün İstanbul’daki 89. Genel Kurulu’na katılacak yabancı katılımcılara sınırsız imtiyazlar verdi. Erdoğan imzalı kararnameye göre, büyükelçilere verilen dokunulmazlıklar İnterpol çalışanlarının ailelerine de tanınacak. Kovid-19 olsalar bile karantinaya girmeyecekler. Katılımcılara verilen hediyelerden gümrük vergisi alınmayacak.

TurkishMinitu.com'da Cevheri Güven imzasıyla yer alan analizde ilginç bilgiler yer aldı 

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen ve halen tartışmalı olan darbe girişiminin ardından pasaportu iptal edilen onbinlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından biri de 
Radyoloji Profesörü Murat Acar’dı. 2015 yılı Aralık ayında aldığı davet üzerine İstanbul’dan Bahreyn’e taşınan Acar, Bahreyn King Hamad Üniversitesi Radyoloji bölümünde görev yapmaya başladı. 15 Temmuz’dan birkaç gün sonra Olağanüstü Hal ilan edilince Prof. Acar, eşi ve iki oğlunun pasaportları iptal edildi. İçişleri Bakanlığı kararıyla önce 50 bin ardından toplamda 250 bin pasaportun iptal edilmesi OHAL döneminin ilk kararlarından biriydi. İptal edilen pasaportlar Türk Emniyeti tarafından hızla Interpol sistemine girildi. 


2016 Ağustos ayında Türkiye’nin Bahreyn Büyükelçisi Hatun Demirer’in girişimleri ile Bahreyn Polisi Büyükelçilik adına Acar ve ailesinin pasaportlarına el koydu. Acar ailesi, siyasi suçlamalarla Türkiye’ye iade edilecekleri ve tutuklanabilecekleri ihtimali nedeniyle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine iltica başvurusunda bulundu. 7 Ekim 2016’da Bahreyn polisi Acar Ailesinin evine baskın yaptı. Aile zorla Bahreyn Hava

Bu haberler de ilginizi çekebilir