İnşaat ruhsatı alamayınca Kral'ın sarayı karşısındaki binaya Türk bayrağı astı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Mayıs 12 2017
İnşaat ruhsatı alamayınca Lahey'de Kral Alexander'in sarayı karşısındaki binaya Türk bayrağı astı

MURAT KANİ, LAHEY

Hollanda'da kralın sarayının karşısındaki tarihi binaya inşaat ruhsatı alamayan Hollandalı müteahhit Bobby Bras, binaya Türk bayrağı çekti..

İşadamı Bobby Bras, Lahey'de eski eser kapsamına giren binayı restore ederek, beş apartman dairesi yapmak istiyor. Lahey  belediyesi 6 aydır binanın eski eser statüsünde olduğu gerekçesiyle izin isteğini reddediyor. Belediyeyle didişmekten bıkan Bobby, Belediye'yi protesto etmek için binayı Türk bayraklarıyla donattı.

"BİNA İKİ TÜRK'E KİRALANDI BAYRAKLARI ASAN DA ONLAR"

Referandum öncesi yaşanan diplomatik krizden ötürü zaten Hollandalılar arasında Türkiye'ye karşı bir hassasiyet oluşmuş durumda. Bobby'nin sarayın karşısına düşen binayı bu şekilde donatması Halkın tepkisini çekti. Bobby, binayı iki Türk'e kiraladığını ve bayrakları onların çektiğini söylüyor. Kiracılardan bir tanesinin İstanbul'da olduğunu iddia ediyor ve isimlerini vermekten kaçınıyor.

TARİHİ BİNA

Hollanda De Telegraaf Gazetesinde yer alan habere göre, Fotoğraf çekmek için binaya giren foto muhabirlerinin bildirdiklerine göre, binanın tarihi iç tavan süslemeleri kazınmış.
Belediye, bundan bina sahibini sorumlu tutuyor ve ceza kesmek istiyor.
Bina sahibi ise, "Şaka yapmayın, ampul bile değiştirmeme izin verilmiyor. Tavanları nasıl yıkarım. Tabiat şartlarına terk edilmiş binada tavanlar rutubetten çöktü" diyor.

Diğer taraftan binanın kimler tarafından kiralandığının sırrını şimdiye kadar çözeme kavuşmadı. Lahey Belediyesi ise Türk  bayraklarının derhal kaldırılmasını istiyor.

HOLLANDALILARIN GÖRÜŞLERİ

Kral Wi

Bu haberler de ilginizi çekebilir