İngiltere Hükümetinin mültecileri Ruanda'ya gönderme planına Yüksek Mahkeme'den ret
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 15 2023
İngiltere Yüksek Mahkemesi, hükümetin itirazına ilişkin kararını açıklayarak mültecilerin Ruanda'ya gönderilmesi planının hukuksuz olduğuna hükmetti.
İngiltere Yüksek Mahkemesi, hükümetin mültecileri Ruanda'ya gönderme planına ilişkin kararının açıklayarak planın hukuksuz olduğuna hükmetti.
Daha önce mahkemenin verdiği Ruanda'nın güvenli bir üçüncü ülke olarak değerlendirilemeyeceği kararına hükümetin yaptığı itirazı görüşen Yüksek Mahkeme, kararını bugün açıkladı. Mahkeme, oy birliğiyle hükümetin planını reddetti.
'ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALIRLAR'
Yüksek Mahkeme Başkanı Robert Reed, mahkeme heyetindeki beş hakimin de 'Ruanda'ya gönderilen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilme yönünde gerçek bir riskle karşı karşıya kalacağına inanmak için somut gerekçeler olduğu' konusunda hemfikir kaldığını belirtti.
Reed, sığınmacıların ülkelerine geri gönderilme riskini bertaraf etmek için gerekli olan değişikliklerin gelecekte yapılabileceğini, fakat bunların şu an mevcut olmadığını söyledi.
SUNAK: BİR SONRAKİ ADIMLARIMIZI DEĞERLENDİRECEĞİZ
Kararın ardından açıklama yapan Başbakan Rishi Sunak, “Bugün açıklanan kararı gördük; bir sonraki adımlarımızı değerlendireceğiz” dedi. ‘Bunun istedikleri sonuç olmadığını’ belirten Sunak, “Ancak son ayları tüm olası sonuçlar için plan yaparak geçirdik; tekneleri durdurmaya olan bağlılığımız sürecek” ifadelerini kullandı.
RUANDA PLANI NEDİR?
İngiltere hükümetinin 'Ruanda planı' Nisan 2022'de dönemin Muhafazakar Partili başbakanı Boris Johnson tarafından ortaya atılmıştı. Plan, İngiltere topraklarına 'yasadışı' bir şekilde geldiği tespit edilen mültecilerin İngiltere'den yaklaşık 6 bin 400 kilometre ötedeki Ruanda'ya gönderilmesini öngörüyordu.
İlk sınır dışı uçuşunun Haziran 2022'de yapılması beklenirken Avrupa İnsan Hakları Mahkeme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







