İngiltere’de kırmızı listeye yeni ülkeler eklendi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 29 2021
İngiltere, Güney Afrika’da tespit edilen mutasyonlu virüsün ülkeye girişini engellemek amacıyla uçuş yasağı uyguladığı 30 ülkeden oluşan kırmızı listeye, BAE, Ruanda ve Burundi’yi de ekledi.

İngiltere'de tespit edilen mutasyonlu virüsün hızlı bir şekilde yayılmasının ardından önlemler arttırılıyor. Yurtdışına çıkan vatandaşlarına, ziyaret öncesinde form doldurma zorunluluğu getiren İngiltere'de artık vatandaşlar geçerli bir neden sunmadan ülkeden ayrılamayacak. Tatil seyahatlerini geçerli bir neden olarak kabul etmeyen İngiltere'de vatandaşlar ülkeden neden ayrıldıklarını açıklamak zorunda.
KIRMIZI LİSTE GENİŞLİYOR
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ilk olarak 22 ülkeye yönelik önlemleri açıklamış, ancak İçişleri Bakanı Priti Patel daha sonra bir 30 ülkenin bulunduğu “kırmızı liste” oluşturulduğunu açıklamıştı.
Alınan karara göre, listede bulunan ülkelerden direkt uçuşlar yasaklanırken yalnızca İngiltere, İrlanda ve Birleşik Krallık'ta oturumu bulunanların ülkeye girişine izin veriliyor. Ülkeye girenler de 10 günlük zorunlu karantinaya alınacak.
PORTEKİZ, URUGUAY VE PERU DE VAR
İngiltere'de uçuşların direkt olarak durdurulduğu 30 ülkeden oluşan “kırmızı listeye” 3 ülke daha eklendi. Güney Afrika'da tespit edilen mutasyonlu virüsün ülkeye girişini engellemeye çalışan İngiltere oluşturduğu kırmızı listeye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Burundi, Ruanda'yı da ekledi. Bu ülkelerden doğrudan uçuşlar durdurulurken, 3 ülkeden uçuşların durdurulması kararı bugün yerel saatle 13.00'da yürürlüğe girecek. Bu süreye kadar BAE, Ruanda ve Burundi'den gelenler havalimanında karşılanarak, otellerde zorunlu karantinaya alınacak. Karantinaya alınanlar ise otel masraflarını ise kendileri ödeyecek.
Kırmızı listede; Angola, Arjantin, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Cape Verde, Şili, Kolombiya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Ekvador, Esvatini, Fransız Guayanası, Guayana, Lesotho, Malavi, Mauritius, Mozambik, Namibya, Pa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








