İngiliz ordusu akaryakıt dağıtımına pazartesi günü başlıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ekim 2 2021
İngiltere hükümeti, Silahlı Kuvvetler personelinin pazartesi gününden itibaren ülkedeki petrol krizini hafifletmek üzere benzin istasyonlarına akaryakıt dağıtımına başlayacağını duyurdu.
İngiltere’de TIR ve kamyon şoförü eksikliğinin tedarik zincirinde aksamaya yol açmasının ardından başlayan akaryakıt krizi sürüyor.Hükümetten yapılan açıklamaya göre kriz nedeniyle benzin istasyonlarında oluşan uzun kuyrukları ve yakıt yetersizliğini önlemek için pazartesi gününden itibaren ordu, yakıt dağıtımına başlayacak. Bu haftadan itibaren nakliye firmalarında eğitim gören 100’ü şoför olmak üzere toplam 200 askeri personel, krizin çözümüne geçici destek sağlayacak.

Savunma Bakanı Ben Wallace yaptığı açıklamada, askeri personelin bu haftaki eğitimleri takiben pazartesi günü itibariyle, “yakıt stoklarının daha da iyileşmesine yardımcı olmak” için yola çıkacaklarını duyurdu. Wallace, “Durum istikrara kavuşurken, silahlı kuvvetlerimiz kritik boşlukları doldurmak ve istasyonlara yakıt sağlamak için endüstriyi destekleyerek ülkedeki hareketliliği sağlamaya yardımcı olacak” dedi.

STOK SEVİYELERİ YÜKSELİYOR

İnsanların yakıt alımında normal davranmaları gerektiğini ve yedek benzin alımlarının önlendiği takdirde ülkede yeterli yakıt olduğunu savunan hükümet yetkilileri, benzin istasyonlarındaki durumun iyileşeceğini ifade ediyor.

İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, “Endüstrinin geçen haftaki muazzam çabaları sayesinde istasyonlardaki durumun yavaş yavaş iyileştiğine dair sürekli işaretler görüyoruz. İstasyonlardaki stok seviyeleri yükseliyor” dedi. Kwarteng, “Birleşik Krallık’ta ulusal bir yakıt sıkıntısı olmadığını ve insanların normal şekilde yakıt almaya devam etmesi gerektiğini vurgulamak önemli. Normal satın alma alışkanlıklarımıza ne kadar erken dönersek o kadar çabuk normale dönebiliriz” ifadesine yer verdi.

ACİL DURUM VİZESİ UZATILDI

Hükümet ayrıca ülkedeki petrol krizine yardım etmek için denizaşırı ülkele

Bu haberler de ilginizi çekebilir