İngiliz mahkemesine gönderilen belgeyi kim hazırladı?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 15 2018
Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sözkonusu belgeyi Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e belgeyi gösteren Gergerlioğlu, belgenin UYAP’tan alındığının ortada olmasına rağmen inkar edilerek devletin itibarının rezil edildiğini söyledi.
AZİZ KAMİL CAN - TR724..COM
Türkiye’de Hükümet istediği sonuçları elde etmek amacıyla, ulusal bazda yaptığı her çeşit sahtelik ve hukuksuzluğun benzerini uluslararası kurumlar ve devletler nezdinde de pervasızca sürdürüyor.
Bu hukuk dışı uygulamalar bazen adam kaçırma, bazen propaganda, bazen de sahte belge sunmalar ile kendini gösteriyor.
Hatırlanacağı gibi, Amerika’da görülen Reza Zarrab davasında, sahte bir belge ibraz edilmeye çalışılmıştı. İlk olarak bu belgenin varlığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın açıklamaları ile duyurulmuştu. Sözde bu belge bir örgüt üyesinin evinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucunda ele geçirilmişti.
Sunulan belgede Fethullah Gülen’in Türkiye’deki bir hakimden polislerin tahliyeleri için ricacı olduğu iddia ediliyordu. Ancak belgedeki komiklik ve ciddiyetsizlikler (tarih, imza, dil vb) belgenin sahteliği hakkında araştırma yapmayı bile gerekli kılmıyordu. Zarrab’ı kurtarmaya yönelik hazırlanan sahte belgeye Amerikan yargıcı tarafından itibar edilmeyince, o güne kadar belgeyi manşetlerine taşıyan bağlı medya da bir anda bu değerli delili(!) unutuverdi.
Benzer bir sahtekarlık bu kez İngiltere’deki bir mahkeme dosyasında yapıldı. İngiltere’de Akın İpek ve diğer iki davalı hakkındaki suçlamalar nedeniyle Türkiye’ye iade talebine yönelik dava devam ederken, Adalet Bakanlığı tarafından dosyaya “delil” olarak resmi bir belge sunuldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


