'IMF'ye 5 milyar dolar borç' yalanı belgesiyle çökertildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 20 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan IMF'nin, Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediğini, kendisinin de "verin" dediğini ve bunun ardından IMF'in borç istemekten vazgeçtiğini söyledi. Cem Toker ise IMF'den yapılan açıklamada, 2008 krizi sonrası ek kaynak arttırım kararına Türkiye'nin 'moral' destek verdiğini ancak hiç para veremediğini aktardı.

'IMF'ye 5 milyar dolar' yalanı belgesiyle çürütüldü... 'Battı denilen Yunanistan bile listede var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "IMF'e borç kaldı mı kalmadı. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. Arkadaşlara dedim ki verin. Baktılar ki Türkiye verebiliyor, vazgeçtiler" dedi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yapan Cem Toker, "IMF'ye yazdım sordum, Türkiye'den borç istediniz mi? Resmi yanıt geldi... 2008 kriz sonrası ek kaynak arttırım kararına Türkiye'den 'moral' destek verdi diyorlar. Kasım 2017 kaynak aktaranlar listesinde, Yunanistan bile var ama Türkiye görünmüyor." paylaşımında bulundu.
Cem Toker, paylaşımına IMF'ye yazdığı mektup ve yanıtı da ekledi.


Uğur Gürses de konuya ilişkin, "2009 krizi sonrasında ihtiyat için bir kaynak oluşturma kararı alındı ve ülkeler IMF'ye fon taahhüdünde bulundular. Türkiye de buna 5 milyar dolarla katıldı" bilgisini paylaştı.
Cumhuriyet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!
6.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur7.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?8.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







