İmamoğlu'nun Zoom toplantısı internete nasıl sızdı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 20 2023
İBB Başkanı İmamoğlu'nun CHP'nin üst düzey parti yönetimi ile yaptığı Zoom toplantısının internete nasıl sızdığı araştırılıyor. Bu konuda yapılan incelemelerde bazı bilgilere ulaşıldı.

DW Türkçe'den Kıvanç El'in haberine göre aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu CHP'li bazı isimlerin Zoom üzerinden gerçekleştirdiği toplantının internete kimin sızdırdığına ilişkin tartışma sürüyor. Parti içinde yapılan incelemede YouTube'ta paylaşılan videonun yurtdışı kaynaklı bir IP adresi üzerinden yüklendiği tespit edildi. Ayrıca Zoom toplantısının linkini kalabalık bir gruba ileten isim de belirlendi.
DW Türkçe'nin toplantıya katılan isimlerden edindiği bilgiye göre 16 Temmuz Pazar günü yapılan toplantı öncesinde katılımcılara Whatsapp uygulaması üzerinden toplantının linki gönderildi. Katılımcılardan birinin sekreteri de bu linki milletvekili ve parti danışmanlarının bulunduğu bir grupta paylaştı. Linkin bu grup üzerinden başka yerlere ulaştığı tahmin ediliyor. Ancak sekreterin linki "art niyetle" paylaşmadığı, toplantı içeriğini bilmediği için sadece bilgilendirme amaçlı ilettiği kaydedildi. Toplantı linkinin daha sonra kaç kişiye daha ulaştığı bilinmiyor.
Toplantının katılımcılardan CHP Genel Başkanvekili Gökhan Günaydın, "10Haber" internet sitesine yaptığı açıklamada "Bizimkiler bir hata yapmışlar, milletvekillerinin danışmanlarına link göndermişler. Danışmanlar bizden daha siyasi adamlar" demişti. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay da "Sızdıranı biliyorum ama isim vermeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.
Kimliği bilinmeyen katılımcı mı kayıt yaptı?
İmamoğlu, söz konusu videoda toplantının başlangıcında görüntüsü olmayan bir "katılımcıya" dikkat çekiyor. Ancak bu katılımcının kim olduğu anlaşılmıyor. Toplantıda 14 dakika boyunca bulunduğu görülen bu kişinin kayıt yaptığı tahmin ediliyor. Kimliği bilinmeyen katılımcının daha sonra yeniden toplantıya katılıp katılmadığı ve başka kayıtlar alıp almadığı bilinmiyor.
Söz konusu videonun YouTube platformuna yurtdışı kaynaklı bir IP adresinden yüklendiği anlaşıldı, ancak videonun bilgisayar programlarıyla Türkiye dışından yüklenmiş gibi yapılması mümkün. Bu nedenle inceleme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.Konya hazır mı?7.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








