İmamoğlu'nun 'siyasi yasak' talebiyle yargılandığı yeni davada ilk karar verildi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Haziran 15 2023
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine hakkında açılan 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiası kapsamında yargılanmaya başladığı dava ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada erteleme kararı verildi. Bir sonraki duruşmanın 30 Kasım saat 15.00'te görüleceği aktarıldı.

Davanın ilk duruşmasının ardından basın açıklaması yapan CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, “Olmaması gereken bir iddianame ve yapılmaması gereken bir yargılamanın ilk duruşmasından çıktık” dedi.

Günaydın, “Ekrem İmamoğlu’nun 2015 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nın ilk yıllarında ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla bir soruşturma yürütülmüştü. Danıştay soruşturma iznini iptal etmişti çünkü iddiaların tümü geçerli değildi. Buna karşılık 2020 yılından itibaren Süleyman Soylu yönetimindeki İçişleri Bakanlığı’ndan İBB’ye gönderilen mülkiye müfettişleri bu davayı yeni bir forma dönüştürdüler. Hazırladıkları müzekkereyi savcılığa yollayarak incelemesini sağladılar. Bir iddianame düzenlediler ve bugün ilk duruşmasını yaptık. İmamoğlu ile beraber Beylikdüzü Belediyesi çalışanı arkadaşlarımızda yargılandılar” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR İDDİANAME DÜZENLENEMEZ"
Günaydın açıklamasının devamında soruşturma ile ilgili olarak, “Sorulara verdikleri cevaplar şudur, ‘İddia ettiğiniz gibi ihale dosyasında baştan olması gereken belgelerin yokluğu söz konusu değildir. Çünkü zarf açma tutanağında bunu net olarak görebilirsiniz. Ayrıca sonradan sunulması gereken belgeler önceden sunulması zorunluymuş gibi sunulamaz böyle bir iddianame düzenlenemez’. Nihayet 250 bin liralık kamu zararına uğratma iddiasına yönelikte arkadaşlarımız dediler ki o yıl da asgari ücrette önemli bir artış olmuştu dolayısı ile bu yansıtıldı. Herhangi bir kamu zararı da söz konusu değildir. Olmaması gereken bir iddianame ve yapılmaması gereken bir yargılamanın ilk

Bu haberler de ilginizi çekebilir