İmamoğlu'na açık kapı bırakılmıştı: İYİ Parti'den İstanbul kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 10 2023
Seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti , İstanbul için İmamoğlu'na açık kapı bırakmıştı. İYİP, 'Seçime tek başımıza gireceğiz, buna İstanbul da dahil' açıklamasında bulundu.
14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde Millet İttifakı'nda yer alan İYİP, yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurmuş ancak İstanbul için Ekrem İmamoğlu'na açık kapı bırakmıştı.
İYİ Parti'in kararının ardından İYİ Parti ve CHP'li isimler tarafından konuya ilişkin açıklamalar yapılmış ve zaman zaman gerilimler yaşanmıştı. Seçim kararına ilişkin gerilimler İYİ Parti içinde de ortaya çıkmıştı.
Seçim iş birliğinden yana olan il başkanlarına, “Partinin almış olduğu kararı uygulayamayacaksanız genel başkanımızın da bilgisi dahilinde bu şartlar altında çalışmamız mümkün değil" dediğini söyleyen İYİ Parti Teşkilatlandırma Başkanı Buğra Kavuncu, “Kararımız net, yerel seçime tek başımıza gireceğiz. Buna Ankara ve İstanbul da dahil" açıklamasında bulundu.

Ankara İl Başkanı'ndan 'doğru bulmuyorum' açıklaması
Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, partisinin kararını doğru bulmadığını söyledi. İstifa etmemesi halinde genel merkez tarafından görevden alınacağının kendisine söylendiğini belirten Köylüoğlu, partisinin, örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesini kazanma ihtimali olmamasına rağmen, aday çıkarmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Seçim iş birliği halinde bazı ilçe belediyelerini alabileceklerini kaydeden Köylüoğlu, “İş birliği yapılmamasının AKP'nin işine yarayacağını” belirterek, “Yanlış yapılıyor. Bu yanlışa ortak olmak istemedim” dedi.
'Partimizin kararı net'
Sözcü'nün haberine göre; Ankara İl Başkanı Köylüoğlu'nu aradığını belirten Kavuncu ise şöyle konuş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







