İmamoğlu'dan çağrı: Yenikapı'da toplanılıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 30 2020
Koronavirüs nedeniyle alınan ve alınacak tedbirler tartışılırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB Meclisi’ni salgın gündemiyle toplantıya çağırdığı ifade edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’ni salgın gündemiyle toplantıya çağırıyor. Gündemin ve toplantı gününün yarın belirlenmesi bekleniyor.
Toplantı önümüzdeki hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleşleşmesi bekleniyor.
İçişleri Bakanlığı'nın Mart ayında yayımladığı genelge ile Covid-19 salgını önlemleri kapsamında belediye meclis toplantılarının 3 ay ertelenmesine karar verilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoğun salgın gündemi nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı için İstanbul Valiliği’ne yaptığı başvuru yaptı. Valiliğin uygun bulduğu toplantı önümüzdeki hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleştirilecek.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’ni salgın nedeniyle sosyal yardımların iki katına çıkartılması ve borçlanma yetkisi gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracağını kamuoyu ile paylaşmıştı.
İstanbul’da salgın nedeniyle işyerlerinin büyük bir kısmının kapatılmasının birçok vatandaşların ekonomik sıkıntısını arttırdığına dikkat çeken İmamoğlu, “2020 yılı için 374 milyon lira olarak belirlediğimiz sosyal yardım bütçesini 775 milyona kadar çıkaracağız. Daha da üst seviyelerde olacak ihtiyacı karşılama adına da olağanüstü meclis hazırlığımız var” demişti.
Öte yandan, İBB Sağlık Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İBB Meclisi toplantısının yapılacağı Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’ni tamamen dezenfekte edecek ve meclis üyeleri için 1,5 metre aralıklarla oturma düzeni sağlayacak.
Meclis öncesi Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde alınacak tedbirler şunlar:
1- Toplantı öncesi, oturumun yapılacağı salon
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








