İktidar cephesinde derin kriz: Saray ile AKP kadroları birbirine girdi

AKP’de atanmış-seçilmiş tartışmasının büyüdüğünü dile getiren Nuray Babacan, yaşanan krizin sebeplerini açıkladı. Babacan yazısında 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun ekleneceği iddiasının krize döndüğünü belirtti.

SHABER3.COM

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugünkü yazısında Saray ile AKP kadroları arasında yaşanan sorunları yazdı.

Babacan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AKP’ye en büyük hediyesi, bitmek bilmeyen parti içi tartışmalar oldu" diyor.

AKP’de atanmış-seçilmiş tartışmasının büyüdüğünü dile getiren Nuray Babacan, yaşanan krizin sebeplerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AKP de tartışmaları başlattığının altını çizen Babacan, “Saray danışmanlarına ‘defol git, istifa et’ diyen MKYK üyesi örneği, yıllardan beri süren iç çekişmelerin, dışa vurumu gibi” ifadelerini kullandı.

AKP’de Kara Harp Okulu mezuniyetindeki kılıçlı yemin sonrası başlayan tartışmada, Eski MKYK üyesi Mücahit Birinci, Yiğit Bulut’a istifa çağrısı yaparak “Kafa yerinde mi, ayık mısın?” demiş, ardından Bulut, sosyal medyada Birinci’yi engellemişti.

Bu tartışmaların altında yatan sebepleri de kaleme alan Babacan, “Parti sözcülerinin yerine açıklama yapan cumhurbaşkanlığı danışmanları, bakanları saraya çağırıp masanın başına oturarak toplantı yapanlar, genel merkez ve parti grubunun haberi olmadan yapılan çalışmalar, özellikle kamu kurumları ve bağlı kuruluşlarda yapılacak atamalarda söz sahibi olan danışmanlar, yönetim kurulu üyeliklerinin bu amaçla kullanılması” diye yazdı.

Tüm bunların yanı sıra, halen faaliyet gösteren 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun ekleneceği iddiasının parti grubunu ve genel merkezi iyice zayıflatılacağı gerekçesiyle tepki çektiğini vurgulayan Babacan, bazı bakan ve parti yöneticilerinin ‘uygulanan parti politikalarına’ ters düşen danışmanların görevden alınmasını beklediği sırada tam tersi kararların alınmasının da sorun oluştuğunu ekledi.
<< Önceki Haber İktidar cephesinde derin kriz: Saray ile AKP kadroları... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER