İki kez iade edilen Dink Davası'nda yeni gelişme
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 10 2015
Hrant Dink soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. HSYK, Emniyet İstihbarat'ın başındaki Engin Dinç'in adını iddianameye yazan Savcı Gökalp Kökçü hakkında soruşturma başlattı. Ailenin avukatı ise tepkili: “Bazı isimlerin iddianame dışında bırakılması halinde iddianame bir grubu kapsar hale gelir ve meşruluğu sarsılır.”

Eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması ile ilgili Ankara'da önemli bir gelişme yaşandı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Dink cinayeti soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü hakkında soruşturma başlattı. Cinayette adı geçen kamu görevlileri hakkında örgütten ceza istemeyen dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü şimdiki Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in de sorumlu olduğu yönünde iddianame hazırlayan Savcı Kökçü hakkında ‘basına bilgi verdiği' gerekçesiyle müfettiş atanmasına karar verildi. Kökçü hakkında ayrıca, kimi gözaltıları başsavcılık onayı olmadan yaptığı iddiasıyla da inceleme yapılacak.
HSYK müfettişlerinin incelemelerinin ardından Dink soruşturmasına ilişkin dosyanın Savcı Kökçü'den alınacağı iddia ediliyor. Başsavcılık, dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve Engin Dinç'in cezalandırılmasının istendiği gerekçesiyle iddianameyi reddetmişti.
İDDİANAME İKİ KEZ İADE EDİLDİ
Hrant Dink soruşturmasına bakan Savcı Gökalp Kökçü'nün, 19 Ekim 2015'te tamamladığı iddianame ilk olarak aynı gün içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘eksik' olduğu gerekçesiyle iade edilmişti. Savcının revize ederek iki gün içinde tekrar gönderdiği iddianame iki hafta sonra ikinci kez iade edildi. Bu durum iddianame savcısı ile başsavcılık arasında krize sebep olurken, iadeye sebep olarak da Engin Dinç'in adının şüpheli listesinde bulunması gösterilmişti. Savcı Kökçü, hazırladığı iddianamede Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dair Başkanı Engin Dinç'e 25, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a ise 6 yıla kadar hapis talep etmişti.
Başsavcılığın iddianameye ilişkin yaptığı açıklamada, iade gerekçeleri arasında Savcı Kökçü'nün başsavcılık makamıyla istişare etmeden bir kısım şüphelilerle ilgili ya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


