İki dev havayolu şirketi Tahran'a uçuşlarını askıya aldı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 23 2018
İngiltere'nin ulusal havayolu şirketi British Airways, Londra ile Tahran arasındaki uçuşları 'ticari olarak uygun olmadığı' gerekçesiyle askıya alacağını duyurdu. Fransız havayolu şirketi Air France da 'zayıf ticari beklentiler' nedeniyle uçuşları askıya alacağını ilan etti.
İspanya'ya kayıtlı IAG'ın sahibi olduğu British Airways'ten yapılan açıklamada Londra'dan Tahran'a son uçuşun 22 Eylül'de olacağı, Tahran'dan Londra'ya son uçuşun ise 23 Eylül'de yapılacağı duyurdu.
Açıklamada "Ticari olarak uygun olmadığı gerekçesiyle Londra-Tahran uçuşlarımızı askıya alıyoruz" dendi.
Benzer bir adım Fransız havayolu şirketi Air France'dan geldi. Havayolu şirketi Tahran uçuşlarını 18 Eylül itibarıyla askıya alacağını duyurdu. Şirket gerekçe olarak da 'düşük ticari beklentileri' gösterdi.
British Airways kararında nükleer anlaşmadan ayrılan ABD'nin İran'a yönelik ekonomik yaptırımlara geri dönmesinin etkisi olmadığını savunsa da yaptırımlar bazı Avrupalı şirketlerin İran'daki faaliyetlerini durdurmasına neden olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







