Her yörenin hatta her ilin kendine has yemek çeşitleri, birbirinden farklı tatları ve sunumları başka mutfaklarda göremeyeceğimiz kadar çeşitlilik gösteriyor.
Türk Ulusunun, Dünyanın en eski toplumlarından biri olması, Orta Asya’dan başlayıp Anadolu’da biten göç sırasında ve sonrasında birçok toplum ve Uluslu ilişkileri, Mezopotamya’dan kaynaklanan Anadolu Mutfağı’nın varlığı, Osmanlı İmparatorluğunun genişlemesi sırasında, Asya, Avrupa, Afrika’da birçok ülke özelliklerinin İmparatorluk bünyesinde toplanması, bu ülkelerin mutfaklarından etkilenmesi mutfağımızın renkliliği ve çeşit zenginliği sağlayan etkiler olmuştur.
Ramazan sofraların da her yörenin rüzgarını hissetmekte ve değişik lezzetler tatmaktayız.
Bu akşam iftar soframıza Güneydoğu Anadolu Bölgemizden Antep usulu ekşili patlıcan yemeği yani halk arasında sahanda doğrama yemeği misafir olmakta.
Sarımsaklı ve ekşi olduğu için bildiğimiz patlıcan yemeklerinden farklı. Yanında doğunun vazgeçilmezi olan bulgur pilavı ile birlikte servis edilebilir. Gaziantep'te çeyizlerde de tercih edilen yemeklerden. Yani gelin çeyizinin gideceği gün erkek tarafı erkek evinde, kız tarafı kız evinde toplanır. Her iki tarafta kendi misafirine genelde sulu yemekler yapar ki “Doğrama” da bunların en başta gelenlerinden.