Topbaş, yapılan zamlarda ekonomil durum ve bütçenin göz önüne alınarak gerçekleştirildiği ifade etti.
Toplu ulaşımda yapılan zammın ardından
İstanbul'un çeşitli yerlerinde zammı
protesto eylemleri yapılmıştı. Başkan Topbaş, yapılan zamlar, verilen tepkiler ve zam gerekçeleri ilişkili açıklamalarda bulundu. Halka mümkün olduğunca
ucuz hizmet vermeyi amaçladıkların dile getiren Topbaş, "Bu tür hizmetler
halk için ve tüm arzumuz mümkün mertebe ucuz hizmet vermek. Her ay 12 milyon zarar ediyor. Bunun bir zam olarak algılanmasından ziyade, bu zararın bir yerden karşılanması gerekiyor." diye konuştu.
Öğrencilere burs veremedikleri için zam yapmadıklarını, tam bilette ise cüzi miktarda ifade eden Topbaş, "Bu bir bedel bu bir karşılık. Bu kadar yatırım yapılıyor, verdiğimiz hizmetin karşılığını alması gerekiyor. Şu anda zararda ama maalesef birileri bunu farklı amaçlarla farklı bir şekilde dile getirmeye çalışabilir ama inanıyorum ki İstanbululular bunun ne demek olduğunu anlayacaklar." şeklinde konuştu.
İyi bir hizmetin ve kalite bekleniyorsa bunun da bir bedeli olduğunu belirten Topbaş, dayanabildikleri kadar dayanmaya çalıştıklarını ancak zarar ettiklerini söyledi.
Bir
İETT şoförünün 5 bin ytl'ye mal olduğunu söyleyen Topbaş, 'Biz ciddi zamlar yapmadık. Bunun fazlasını zaten düşünmüyoruz. O zaman toplu taşımacılığın anlamı kalmaz. Ama altını çizerek söylüyorum; öğrencilerimize burs veremediğimiz için zam yapmıyoruz." İfadelerini kullandı.
Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne ulaştırılmasının zarar nedeniyle aksayıp aksamayacağının sorulması üzerine ise Topbaş, 2011 yılından önce projeyi tamamlamayı düşündüklerini, ancak Beylikdüzü'nde metrobüsün bir bölümünün yerin altına alınacağı için bunun zaman kaybına yol açacağını sözlerine ekledi.
(CİHAN)