İddia: Erdoğan iki bakanı 'görevden alırım' diye ikaz etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 15 2024
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki bakana çok kızgın olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor. Konuşulan bir başka iddia ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden sahneye çıkacağı. Eğitim Bakanlığı için ise sürpriz bir isim konuşuluyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı, Ankara kulislerinde uzun süredir konuşulan gerilime AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dahil olduğunu yazdı.
İçişleri Bakanı Ali Yerllikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un arasının uzun süredir gergin olduğu iddia ediliyor.
Gerginliğin nedeni ise kritik soruşturmaların basına sızdırılması ve polisin yakaladığı suçluların yargı tarafından salıverilmesi olarak gösteriliyor.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasındaki uyuşmazlık nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanları “Ya ikinizi birden ya da ikinizden birini görevden alacağım” diyerek uyardığı iddia edildi.
Öte yandan Nuray Babacan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hedefte olan isimler arasında olduğunu aktardı.
YUSUF TEKİN’İN YERİNE KİM GEÇECEK?
Hal böyle olunca bahse konu bakanlıklar için belirlenecek isimler de tartışılmaya başlandı. Bazı AKP’li yetkililer bu isimlerin tam netleşmediğini ifade etse de son dönemlerin bürokraside parlayan yıldızı Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun ismi Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyor.
Aydoğdu, bakanlığa yabancı bir isim de sayılmaz. Vali olarak atanmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Aydoğdu’nun ismi bakanlık koltuğu için Nisan ayında da geçmiş ancak bu bilgi yalanlanmıştı.
Öte yandan İçişleri Bakanı’nın da değişeceği söylentileri güçleniyor. Özellikle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile arasında yaşanan gerilimden dolayı Bakan Ali Yerlikaya’nın görevden alınacağı ifade edilenler arasında.
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


